Lapset jakoivat 10 000 eurolla tukea lasten ja nuorten itse ehdottamiin kohteisiin

Lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa myönnetään tukea koulujen ja kaupunginosien hankkeisiin lasten omien ideoiden pohjalta. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Lasten ja nuorten kaupunkikokous pidettiin tiistaina 14. kerran. Se on vuosittain järjestettävä tilaisuus, jossa lapset ja nuoret päättävät erilaisista hankinnoista ja lausuntoesityksistä. Kaupunkikokoukselle on myönnetty 10 000 euron määräraha, jonka jakamisesta lapset ja nuoret itse päättävät.

Lapset ovat saaneet jo alkuvuodesta miettiä omilla kouluillaan ja nuorisotiloillaan hyviä määräraha- tai lausuntoesityksien aiheita. Ne etenevät koulujen oppilaskuntien hallitusten kautta alueiden osallisuusryhmille, jotka taas valitsevat alueensa koulujen ehdotuksista parhaiten perustellut ja tuovat ne kaupunkikokouksen käsiteltäviksi.

10 000 euron määrärahasta myönnettiin rahoitusta näille lasten ja nuorten ehdotuksille:

  • Venekujan kunnostus 830 € (Osallisuusryhmä Y.K.S.I, Ylikiimingin Suuret Ideoijat)
  • Polkupyöriä ja kypäriä Merikosken koulun Merituulen yksikölle (sis. rahtikuljetuksen) 4500 € (Osallisuusryhmä TeKo, Toppilan elinympäristö – Koskelan olosuhteet)
  • Yli-Iin koulun pihalle skeittirampit ja reilit 1200 € (YO, Yli-Iin osallisuusryhmä)
  • Pohjankartanolle 2 kpl pöytäryhmiä, sekä Pohjankartanoon että Teuvo Pakkalan ala-asteelle korisukkia 10 kpl (VeTo, Vaikuttaa elämässä, Toimii Oulussa)
  • Pingispöytä Niemenrannan koululle tarjotaan määrärahasta 170 €, määrärahaa haettiin 650 € (Osava, Oulunsalon aktiiviset vaikuttajat)

Määrärahaa saaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2022 aikana.

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin lausuntoesityksiä, joista eteenpäin äänestettiin uimalaituri Pateniemen rantaan, Kuivasjärven uimarannan kunnostus sekä Lämsänjärven kunnostus. Nämä hankkeet käsitellään myöhemmin nuorten ja aiheeseen liittyvien ammattilaisten yhteisessä tapaamisessa.

Tämänkertainen lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestettiin Teams-kokouksena, ja osallisuusryhmien edustajisto oli paikan päällä Laanilan koululla.

Lisätietoja: www.nuortenoulu.fi/kaupunkikokous