Susikoira Roi voitti Oulun lastenelokuvien kilpailun

Susikoira Roi -elokuvan tähtiä ovat Elina Patrakka ja Tipi-koira. Kuva: C More

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Lapsituomaristo kehui Susikoira Roita koskettavaksi ja mukaansatempaavaksi.

”Vaikka siinä on monenlaisia tunteita ja kohtauksia, se on silti toimiva ja tarinaa kerrotaan selvästi. Juoni on selkeä, se etenee sopivan nopeasti ja siinä on arvaamattomia käänteitä. Näyttelijät ovat taitavia rooleissaan, jokaisen hahmon persoona on helppo huomata ja koirat on koulutettu hyvin. Elokuva on realistinen ja siinä on asioita, joita voisi tapahtua oikeasti”, tuomaristo kehui.

Lapsituomaristossa olivat tänä vuonna Vilma Arola, Iiris Harju-Autti, Evelyn Jackson, Mimmi Keskimaa, Matilda Koskela, Tuure Lappalainen, Aaku Leinonen, Lotta Nissilä, Armi Niva, Sara Pahkasalo, Ulja Raitala, Tildaliina Taskinen ja Saaga Ylitarvas.

Susikoira Roin ohjaaja Rane Tiukkanen sai Oulun Energian lahjoittaman palkinnon, johon sisältyy 2500 euroa. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Antti Kairakari ja Aleksi Puranen. Elokuvan ovat tuottaneet C Morelle Lucy Loves Drama ja Whatevergroup, tuottajina Marko Antila ja Antti Kaarlela. Elokuva julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa jouluaattona 24. joulukuuta.

Ohjaaja Tiukkanen kommentoi olevansa ”häkeltynyt, onnellinen ja äärimmäisen kiitollinen” palkinnosta.

”Itselleni tämä tarina Susikoirasta, tytöistä ja pojista, lapsista ja aikuisista on koko ajan ollut sen teemojen ja maailman kautta hyvin henkilökohtainen. Minulle tässä elokuvassa on kyse hyväksymisestä ja hyväksytyksi tulemisesta. Toivon että voisimme suhtautua toisiimme, ihmisiin ja eläimiin armollisesti ja nähdä tehtyjen virheiden läpi ja hyväksyä erilaisuuden, sen kaikissa muodoissa”, Tiukkanen sanoi.

Lapsituomariston kunniamaininnan lastenelokuvien kilpailussa saivat ohjaajat Ben Stassen ja Benjamin Mousquet belgialais-ranskalaisesta elokuvasta Kanakani ja tuomion hamsteri. Kirkon Mediasäätiön Katso minuun… -palkinnon sai Teppo Airaksisen ohjaama Lakana.

Albanian neitsyt palkittiin parhaana nuortenelokuvana.

Oulun 4H-yhdistyksen myöntämän Global Futere -palkinnon festivaalin parhaasta nuortenelokuvasta sai saksalais-belgialais-albanialais-kosovolainen Albanian neitsyt, jonka on ohjannut Bujar Alimani. Nuortenelokuvien tuomaristoon kuuluivat kuuluivat Inka Holden, Joona Karjalainen, Lenni Laine ja Jadina Lohva.

“Elokuva, jonka olemme valinneet, tosin emme täysin yksimielisesti, on tunnelmaltaan vakava ja koskettava. Sen tapahtuma-aika ja –paikka eivät ole kovin kaukaiset, mutta kuvattu kulttuuri on omaamme verrattuna hyvin erilainen ja maailmaa katsotaan eri perspektiivistä. Henkilöhahmojen kehitys oli sujuvaa ja pidimme elokuvan visuaalisista elementeistä”, tuomaristo perusteli voittajan valintaa.

Robottiveli palkittiin parhaana eurooppalaisena lastenelokuvana.

Eurooppalaisen lastenelokuvajärjestö ECFA:n (European Children’s Film Association) palkinnon sai tanskalaiselokuva Robottiveli, jonka on ohjannut Frederik Nørgaard. ECFA:n lyhytelokuvapalkinnon voitti slovakialais-afganistanilainen Orkesteri hiljaisuuden maasta, jonka on ohjannut Lucia Kašová.

 

Lue myös