Stolen Organ ampaisee lentoon – biisit soivat jo ulkomailla

Stolen Organ tarjoaa kuulijoilleen laadukkaan musiikin lisäksi myös energisen visuaalisen kokemuksen. Kuva: Tuomas Launimaa

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vanhan Hiukkavaaran bänditalon uumenista löytyy tyylikkäästi punaisella ja mustalla värillä sisustettu treenitila. Mikkitelineessä roikkuu värikkäitä huiveja, tuulikone odottaa käynnistämistä ja rumpukalvossa komeilee bändin kitaristin, Jack McDanielin suunnittelema logo. Tilassa väreilee innostunut energia, kun bändin jäsenet pääsevät kertomaan mikä on Stolen Organ.

”Olin soittanut jo pitkään erilaisissa kokoonpanoissa, lähinnä coverbiisejä. Tuli vahvasti sellainen tunne, että nyt olisi aika nostaa esiin omat, pöytälaatikkoon kerääntyneet biisit. Siitä sitten lähdettiin kasaamaan porukkaa”, Jack McDaniel kertoo.

Bändin kokoonpano haki aluksi muotoaan. Kokeneilla soittajilla oli tiukat kriteerit uusille jäsenille, joilla täytyi olla vahvat soittotaidot sekä halua ja energiaa sitoutua uuden bändin toimintaan. Madetojan musiikkilukiolla ääni- ja valoteknikkona työskennellessä Jack McDanielin mieleen olivat jääneet kaksi nuorta muusikkoa, joilla oli taitojen lisäksi kiero huumorintaju ja kyky nauraa itselleen.

Koesoittojen jälkeen homma oli selvä, bassoon tarttui K1imeli ja kitaran varteen päätyi Fenno, jotka ovat molemmat tämän kevään abiturientteja.

”Vaikka voisin teknisesti olla ikäni puolesta kumman tahansa isä, koen että jätkien tuoreet näkemykset, energia ja tekemisen meininki tuo tähän bändiin juuri sitä, mitä kaivattiin”, laulaja Kido Landslide sanoo.

”Me ollaan bändinä sekä pelastamassa, että uudistamassa rockia. Perinteisyys on nyt nähty, on aika luoda jotain uutta. Nuorilla voimilla ja tuoreilla silmillä me tehdään näistä vanhoista ukkeleistakin entistä parempia,” virnistää Fenno.

”Ei me nyt niin vanhoja olla”, kuittaa rumpali Monday.

Stolen Organ: Kido Landslide (vas.), Fenno, K1imeli, Jack McDaniel, Monday Kuva: Tuomas Launimaa

Orgaanista musiikkia ja kansainvälistä yhteistyötä

Stolen Organ haluaa säilyttää musiikissaan vanhan rokin orgaanisuuden, pyrkien tekemään musiikkia oikeilla soittimilla, lisäten nykyaikaista soundia. He näkevät musiikin jatkuvasti kehittyvänä ilmiönä, jossa eri tyylisuunnat vaihtelevat aikakausittain. Soittajat tuntevat musiikissa myös vahvan sosiaalisen puolen.

”Stolen Organ, varastettu orgaanisuus, kuvaa aika hyvin viime vuosia. Ihmiset kaipaavat nyt jotain todellista, aitoa ja käsinkosketeltavaa. Rock on paljon enemmän kuin pelkkää musiikkia. Se on myös sitä, että saa tehdä mitä haluaa ja tehdä sen täysillä”, kuvailee Kido Landslide

Bändin osaaminen on huomioitu myös ulkomailla. Kido Landslide otti yhteyttä vanhoihin kontakteihin ja pari biisiä on päätynyt radiosoittoon Kalifornian Sakramentoon sekä Espanjaan. Molemmista paikoista on kuulijoilta satanut positiivista palautetta.

”Meistä on tehty ulkomailla myös pari levyarvostelua, ja niissä ei ole ollut oikeastaan mitään negatiivista. Kohta ilmestyy myös Suomessa yksi arvostelu, saapa nähdä, tuleeko siinä kritiikkiä”, Monday pohtii.

Stolen Organ avaa keikkakeväänsä Kemissä Rock Bar & Grill 82:ssa lauantaina 9.4. Oulussa bändi esiintyy Joku Paikallinen Pub:ssa lauantaina 14.5.

Levyjulkaisu ja musiikkivideo

Stolen Organin debyyttialbumi Have you seen justice ilmestyi tammikuun 21.päivä. Sitä ennen bändi teki hartiavoimin töitä, jotta Booze Devil -sinkun musiikkivideo saatiin julkaistua ennen albumin ilmestymistä.

”Meillä on tavoitteena tehdä asiat mahdollisimman pitkälle itse. Annoin K1imelille tehtäväksi kirjoittaa musavideoon kässärin ja sehän teki. Materiaalia oli lopulta niin paljon, että meidän piti vähän pidentää kappaletta ja silti jäi paljon käyttämättä”, naurahtaa Jack McDaniel.

”Me myös näyteltiin itse, suunniteltiin aikataulut, etsittiin kuvauspaikat ja Monday hommasi jopa limusiininkin, kun suunnitelmissa ollutta Lamborghinia ei voitu käyttää lumisateen vuoksi”, Kido Ladslide kertoo.

Video on tehty yhteistyössä oululaisen elokuvatuotantoyhtiö Tuhkafilms Entertainmentin kanssa. Projektissa suurena apuna olivat myös useat muut paikalliset toimijat kuten Club Laboratoria, Tuiran kirkko, Joku Paikallinen Pubi, Tuiran S-market ja demonin maskista vastasi taiteilija Swatninja, omalta nimeltään Mikko Heikura.

”Huomattiin, että kun lähestyy eri tahoja rohkeasti ja positiivisella asenteella, ovat ihmiset tosi avoimia yhteistyöhön. Oli mahtavaa, kun saatiin esimerkiksi käyttää BusinessOulun tiloja kuvaamiseen. Näinhän he tukivat yhden oululaisen osakeyhtiön toimintaa”, Jack McDaniel sanoo.

Energinen rock kimpoaa treenikämpän seinistä, kun bändi esittelee Booze Devil -biisiään. Kuva: Henna Saarenketo

Lavalle ja lentoon

Bändin energia suuntautuu tänä vuonna ennen kaikkea keikkailuun. Videon ja levyn myötä on tehty vahva pohjatyö ja nyt on aika nousta esiin. Keikoista puhuttaessa tunnelma sähköistyy.

”Keikkailu on se asia, miksi tätä hommaa tehdään. Voin sanoa, että lavalla olo on parasta mitä tiedän”, sanoo Kido Landslide, ja jokainen mies nyökyttelee päätään.

”Fakta on se, ettei meitä kukaan tule täältä treenikämpältä hakemaan. Pitää olla itse aktiivinen ja tehdä aloitteita”, tuumaa K1imeli, joka on hommannut bändille jo useamman keikan tälle keväälle.

”Oulussa on paljon osaamista ja meillä olisi haaveissa tehdä laajempaakin yhteistyötä eri tahojen kanssa. Sitähän voisi vaikka vuonna 2026 järjestää Raatin stadionilla ison konsertin kulttuuripääkaupunkihomman yhteydessä. Siellä vois esiintyä oululaisia bändejä”, Fenno ideoi.

”Joo, pitää vain ensin kysyä kaupungilta ne lupa-asiat”, innostuu Jack McDaniel.

”Noo, katsotaanhan nyt”, hymähtää Monday, pieni hymy suupielessään.

 

 

 

Lue myös