Rumon Gamba jatkaa Oulu Sinfonian ylikapellimestarina

Brittiläinen Rumon Gamba jatkaa Oulu Sinfonian johtamista ainakin vuoteen 2026. Kuva: Veera Uutinen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuoden 2022 alusta Oulu Sinfonian ylikapellimestarina toiminut brittiläinen Rumon Gamba on solminut jatkosopimuksen orkesterin kanssa. Uusi sopimus sisältää vuodet 2025–2026, ja optiona 2027–2028.

Brittiläinen Rumo Gamba johtaa Oulussa vähintään kahdeksan viikkoa vuodessa, ja vastaa orkesterin taiteellisesta suunnittelusta yhdessä intendentti Maija Kuusiston kanssa.

”Olen onnekas saadessamme jatkaa erittäin toimivaa yhteistyötä Rumon Gamban kanssa. Oulu Sinfonian riveihin on tullut viime vuosien aikana runsaasti uusia muusikoita. On ollut ratkaisevan tärkeää, että Gamban kaltainen kokenut kapellimestari on työskennellyt orkesterin kanssa tässä inspiroivassa murrosvaiheessa ja haluaa sitoutua orkesterin kanssa työskentelyyn jatkossakin”, iloitsee Maija Kuusisto.

Ainutlaatuisuutta edelleen oululaisille

Rumon Gamba on tehnyt mittavan uran usean eurooppalaisen orkesterin vieraana ja ylikapellimestarina pohjoismaissa. Ennen Oulu Sinfonian kautta hän on toiminut Uumajassa toimivan Norrlannin oopperan, tanskalaisen Aalborgin sinfoniaorkesterin sekä Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Gamba on uransa aikana levyttänyt runsaasti ja ollut Grammy-ehdokkaana kahdesti levytyksistään Chandos Records -levymerkille. Oulu Sinfonian ja Gamban ensimmäinen yhteinen levy Overtures from Finland ilmestyi elokuussa 2023.

”Haluan jatkaa orkesterin ohjelmiston laajentamista ja kehittää yhteyttä upeaan yleisöömme. Haluan yleisön tietävän, että riippumatta siitä onko heillä aiempaa tietoa esittämästämme musiikista vai ei, he voivat tulla kuuntelemaan mitä tahansa tekemäämme varmana siitä, että he saavat ainutlaatuisen elämyksen”, Gamba kuvailee.

Myös Kuusisto nostaa esiin Gamban erityislaatuisen suhteen yleisön kanssa.

”Arvostan hänen innovatiivista ja avointa otettaan ohjelmistosuunnitteluun. Meillä on yhteinen tahtotila saada aikaiseksi merkittäviä taiteellisia tuloksia Oulussa ja kannamme siitä omalta osaltamme pitkäjänteisesti yhdessä vastuun.”