Palkittu kirjallisuusfestivaali LANU! tulee seurattavaksi verkkoon

Studiokeskusteluun LANU!-festivaalilla osallistuvat kirjailija Siiri Enoranta, Lukufiilis-verkkojulkaisun toimittaja Juulia Makkonen ja kirjailija Anne-Maija Aalto. Kuvaaja: Erika Vik

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Festivaalin teemana on tieto ja sen merkitystä tarkastellaan sekä kirjantekijän että lukijan näkökulmasta.

Tapahtuman tarkoituksena on nostaa lukuintoa lisäämällä lasten ja nuorten sekä nuorten aikuisten kirjallisuuden tunnettuutta kotona ja koulussa. Kirjailijoiden lisäksi esiintyjinä on sarjakuvapiirtäjiä, kuvittajia ja asiantuntijavieraita. 

”Haluamme näyttää miten monipuolista, omaperäistä ja rakkaudella tehtyä lasten- ja nuortenkirjallisuutta tässä maassa julkaistaan”, kertoo tapahtuman apulaistuottaja, kirjailija Anniina Mikama

Festivaaliohjelma koostuu lyhytdokumenteista, studiokeskusteluista, Instagram live -lähetyksistä ja kirjavinkkauksista. Kuvittajien ja sarjakuvapiirtäjien työt elävöittävät kerrontaa.


Oululainen kirjailija Heidi Silvan on mukana LANU!-festivaalilla. Kuva: Joni Silvan

Kallion ilmaisutaidon lukion KirjaKallio-ryhmän opiskelijat toimivat Instagram live -lähetysten haastattelijoina. Opettajat ja kasvattajat voivat ladata tapahtuman verkkosivuilta ilmaiseksi ohjelmaan liittyvät eri ikäryhmille räätälöidyt tehtäväpaketit. Niiden laatimiseen ovat osallistuneet Oriveden Kirjoittajalukion oppilaat. Yleisö voi osallistua lukupiiriin.  

Festivaalin Instagram-livet ovat suoria lähetyksiä. YouTubesta lähetyksiä voi katsoa ohjelman julkaisemisen jälkeen ja ne säilyvät katsottavina 4. kesäkuuta asti. Lanu-festivaalin ohjelmiin pääsee tutustumaan sen verkkosivuilta.