Ouluun uusi koko perheen festivaali: ”Elläimellistä menua” tarjolla helmikuussa

Noin kolomen päivän festarilla esiintyvät muiden muassa Pentti Punkin Syntymäpäivät (vas.), Soiva Siili ja Peltokurki. Kuvat: Seppo Kolehmainen / Skopix, Jaani Föhr & Pasi Rytinki

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun maineikas lastenkulttuuritarjonta vahvistuu entisestään helmikuussa, kun Kulttuuritalo Valveella järjestetään ensimmäisen kerran Noin kolomen päivän festari. Sen teemana on "Elläimellistä menua", ja mukana on niin musiikkia, runoutta kuin teatteriakin sekä myös varttuneemmalle yleisölle suunnattua ohjelmaa.

Valveella 8.–11. helmikuuta järjestettävä Noin kolomen päivän festivaali on saanut nimensä siitä, että festivaalin kesto riippuu vähän laskutavasta. Varsinainen kaikille avoin festivaali kestää lauantaista sunnuntaihin, mutta varhaiskasvatus- ja koululaisyleisöille järjestetään esityksiä jo torstaina ja perjantaina. Festivaali kestää siis 2–4 päivää, eli järjestäjien laskelmien mukaan ”keskimäärin yhteensä osimoilleen siis noin kolome päivää”.

Festivaalin takana on kokeneita oululaisen lastenkulttuurin tekijöitä teatteri Akseli Klonkista sekä Soiva Siili – ja Pentti Punkin Syntymäpäivät -lastenmusiikkiyhtyeistä. Kaikki tapahtuman konsertit pidetään Valvesalissa ja teatteriesitykset Valvenäyttämöllä.

Festivaalilauantaina 10. helmikuuta ohjelmassa on yhteiskonsertti Elläimellistä menua, jossa esiintyvät lastenmusiikkiyhtyeet Pentti Punkin Syntymäpäivät, Maailman vahvin pupu ja Soiva Siili.

Kunnas ja Hautala esillä

Sunnuntain 11.2. Tunteellinen siili -runokonsertissa runoilevat ja musisoivat Soivan Siilin Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela sekä Pentti Punkin Syntymäpäivät – ja Laulukudelmia -yhtyeistä tuttu Hiski Pajuniemi. Kirsi Kunnaksen (1924–2021) syntymän satavuotisjuhlavuoden kunniaksi konsertti sisältää paljon Kunnaksen runoja ja hänen runoihinsa tehtyjä lauluja.

Soiva Siili -duo esiintyy Valvesalissa myös samana sunnuntaina Hannun eläinlapset -teoksellaan. Hannun eläinlapset on kuin soiva valokuvanäyttely, jossa legendaarisen luontokuvaajan Hannu Hautalan (1941–2023) valokuvat saavat musiikillisenkin muodon.

Nukke- ja välineteatteriin erikoistunut Akseli Klonk tuo festarin lapsille teatterielämyksiä lauantaina 10. helmikuuta vauhdikkaan koreografisella välineteatteriesityksellään A. Klonkin Siivotaan & Siivotaan Ky: Tehtävä Saapasjalkakissa sekä muovisilla eläinfiguureilla toteutetulla hauskalla dokumentaarisella esityksellä Elläimet.

Lauantai-iltana 10. helmikuuta nähtävä Peltokurjen ja HietaKetun yhteiskonsertti Iltaelläimet sekä lauantaina ja sunnuntaina esitettävä Badwoman-työryhmän ja Akseli Klonkin upouusi näytelmä En lähde täältä milloinkaan ovat suunnattu aikuisemmalle yleisölle.

Fakta

Noin kolomen päivän festivaali

  • To 8.2. Soiva Siili & Hiski Pajuniemi: Tunteellinen siili -runokonsertti (päiväkoti- ja koululaisesityksiä, Valvesali)
  • Pe 9.2. Soiva Siili: Hannun eläinlapset – Kuvalauluja ja laulukuvia (päiväkoti- ja koululaisesityksiä, Valvesali)
  • La 10.2. klo 12: Akseli Klonk: A. Klonkin Siivotaan & Siivotaan ky: Tehtävä Saapasjalkakissa (Valvenäyttämö)
  • La 10.2. klo 13: Akseli Klonk: Elläimet (Valvenäyttämö)
  • La 10.2. klo 14 ja 16: Elläimellistä menua -perhekonsertti: Soiva Siili, Pentti Punkin Syntymäpäivät, Maailman vahvin pupu (Valvesali)
  • La 10.2. klo 18: Iltaelläimet-konsertti: Peltokurki, Hietakettu (Valvesali)
  • La 10.2. klo 19.30: Akseli Klonk / Badwoman: En lähde täältä milloinkaan (Valvenäyttämö)
  • Su 11.2. klo 13: Soiva Siili: Hannun eläinlapset – Kuvalauluja ja laulukuvia (Valvesali)
  • Su 11.2. klo 15: Soiva Siili & Hiski Pajuniemi: Tunteellinen siili -runokonsertti koko perheelle (Valvesali)
  • Su 11.2. klo 15.30: Akseli Klonk / Badwoman: En lähde täältä milloinkaan (Valvenäyttämö)

25 euron festaripassilla pääsy kaikkiin esityksiin, paikka varattava Valveen lippukassalta. Poikkeuksena En lähde täältä milloinkaan -esitys, johon saa passilla alennuksen lipun hinnasta.