Oulun teatterin syyskausi alkaa kaupunginvarikolta

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaunis ja surumielinen Synninkantajat nähdään rouheassa ja ennenkokemattomassa teatterimiljöössä Hartaanselän rannassa. Synninkantajien uusintaensi-ilta on perjantaina 3. syyskuuta.

”Synninkantajat varikolla tuntuu hauskalta uudelta jutulta. Olen itse viehättynyt raakatiloista ja esitystila tuo aina katsomiskokemukseen historiaa ja kerrosta sekä sytyttää mielikuvitusta. Varikko oli mahdollisista paikoista kiinnostavin”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio kertoo.

Hänen mielestään Synninkantajien siirto uuteen esityspaikkaan sopii hyvin teoksen maailmaan.

”Synninkantajat on visuaalinen kokonaisteos, jossa Ulla-Maija Peltolan lavasteet elävät Tuomo Kalajanniskan videosuunnittelun avulla. Se on ylipäätänsä ristiriitainen ja kerroksellinen teos, kun siinä on rinnakkain konservatiivinen ja turvallinen todellisuus ja lapsi ja lapsen mielikuvitusmaailma. Uusi tila tuo teokseen vielä oman kerroksensa.”

Tilan suunnittelu on ollut haastavaa, koska varikolla ei ole muuta valmista infrastruktuuria kuin yksi lavuaari. 

”Siirtosuunnitelma ja toteutus tehdään noin kolmen viikon aikana, mikä on erittäin poikkeuksellista. Haluamme osoittaa asiakkaille, että haluamme päästä jo esittämään ja näyttämölle”, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen sanoo.

“Ilotulitusraketti on ladattu”

”Ilotulitusraketti on ladattu ja odottaa laukaisua. Meillä on tänä syksynä monenlaista lyhyen ajan sisällä ja se tuntuu hienolta”, Alma Lehmuskallio iloitsee.

Esitykset teatteritalolla alkavat lauantaina 18. syyskuuta Heta Haanperän ohjaaman Poikani joka katosi -näytelmän ensi-illalla pienellä näyttämöllä. Remontoitu suuri näyttämö korkataan lauantaina 23. lokakuuta Alma Lehmuskallion ohjaaman Kaboom ja kuvittelun voiman uusintaensi-illalla. 

Tahto saa ensi-iltansa 5.11., En päässyt Juliaksi 27.11., Siltatanssit 4.12. ja Kultasannotettu tie 22.10. Aiemmin syksyn 2021 ohjelmistoon suunniteltu Jäniksen vuosi siirtyy kevääseen 2022.

Oulun teatteri on pohjoisen teatteritaiteen koti ja tarjoaa värikkäitä elämyksiä, oivalluksia ja unohtumattomia tarinoita. Se kuvailee itseään tulevaisuuteen suuntaavana, kansallisesti merkittävänä teatterina, joka uskaltaa nousta puheenaiheeksi myös kurottamalla kohti uusia yleisöjä ja toimintatapoja.

Lisätietoja teatterin omilta sivuilta

Lue myös