Oulun Musiikkijuhlilla luvassa iloisia lastenkonsertteja maaliskuussa

Madetojan salin konsertissa Ellana nähdään Lotta Kuusisto ja opettajan roolissa Paavo Kerosuo. Kuva: Toivo Heinimäki

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Gioachino Rossinin Tuhkimo on suosittu klassikkoteos, kaikille tuttu satu, jonka koskettava ja opettavainen tarina on kiedottu mitä kauneimpaan ja humoristisimpaan musiikilliseen muotoon. Rossinin Tuhkimosta on lyhennetty tunnin mittainen koko perheen versio.

Uudenlainen ja raikas toteutus tarjoaa hauskan ja elämänmyönteisen nuoren tytön kasvutarinan, jossa lopulta voittavat ymmärrys, rakkaus ja anteeksianto. Esityksen näkökulmana on ajankohtaisia ja tärkeitä asioita, kuten erilaisuus, kiusaaminen, syrjintä ja ulkonäkövaatimukset. Mukaansatempaava ja hauska esitys on täynnä iloisia yllätyksiä sekä sattumuksia.

Teoksen ohjaajana ja sovittajana on Anselmi Hirvonen ja esityksen kapellimestarina sekä pianistina toimii Laura Kivikoski. Tuhkimo nähdään Oulun Musiikkijuhlilla maanantaina 14. maaliskuuta ja tiistaina 15. maaliskuuta Kulttuuritalo Valveen Valvesalissa.

Ella ja kaverit konsertissa

Koko perheen Ella ja kaverit konsertissa on Timo Parvelan kirjoittama hulvaton tarinakonsertti, jonka sävellyksistä vastaa Iiro Rantala. Opettaja on päättänyt viedä luokkansa konserttiin, mutta kuten tälle Kaksi ja puoli A-luokalle usein tuppaa käymään, tämäkään vierailu ei mene ihan tuubiin.

Konsertti tutustuttaa lapsia, ja tietysti aikuisiakin, orkesterin sointiin ja konserttitilanteen elämyksellisyyteen sekä rentouteen. Torstain 24. maaliskuuta Madetojan salin konsertissa Ellana nähdään Lotta Kuusisto ja opettajan roolissa Paavo Kerosuo. Oulu Sinfoniaa johtaa kapellimestari Maria Itkonen.

Lisätietoja tästä linkistä.

 

Lue myös