Oulun Musiikkijuhlien toisena taiteellisena johtajana aloittaa sopraano Mari Palo

Vuoden 2023 Oulun Musiikkijuhlia johtaa sopraano Mari Palo yhdessä Jukka Perkon kanssa. Kuva: Mona Salminen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Monipuolisena laulajana tunnettu Mari Palo on esiintynyt lied-laulajana ja orkestereiden solistina ympäri maailmaa. Lauluopintonsa hän aloitti Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Suomen Kansallisoopperassa Palo on vieraillut säännöllisesti vuodesta 1999, viimeaikaisia rooleja ovat muun muassa Jaakko Kuusiston Jään Mona ja Franz Leharin Iloisen lesken Hanna Glavari. Palo myös vierailee säännöllisesti kotimaisten alueoopperoiden ja vapaiden seurueiden produktioissa.

Kaupunkina kiinnostava

Kesän 2022 Ilmajoen musiikkijuhlilla kantaesitetään Jukka Linkolan ooppera Hiljaiset perivät maan, jossa Palo laulaa Minna Craucherin roolin. Hän toimii myös laulun tuntiopettajana Kokkolan Ammattikorkeakoulussa.

”Olen todella iloinen tulevasta pestistä Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana ja odotan innolla, että pääsen suunnittelemaan ohjelmaa yhdessä toisen taiteellisen johtajan Jukka Perkon kanssa.”

”Oulun kulttuuritarjonta on aina ollut korkeatasoista ja Oulu on kaupunkina hyvin innostava. Haluan jatkaa edeltäjieni tapaan korkeatasoisten konserttien tarjontaa oululaisille ja toivonkin, että voimme tavoittaa yhä enemmän myös uusia kuulijoita”, sanoo Mari Palo.