Oulun barokkiorkesterin monen vuoden unelma toteutuu: Tuomiokirkossa tarjolla Messias-oratorio aikalaissoittimin

Oulun barokkiorkesteri pääsee esittämään joulun ajan klassikoa periodisoittimilla. Kuva: Anssi Vieruaho

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun lisäksi Messias-oratorio esitetään Keminmaan kirkossa 10.12. ja Luulajan tuomiokirkossa 11.12. Konsertit järjestää Oulun vanha musiikki ry.

Joulun aikaan ympäri maailman esitettävässä englanninkielisessä teoksessa käydään läpi Jeesuksen elämä eri vaiheissaan. Oratorion kuuluisin kuorokohtaus Hallelujah on taidemusiikin tunnetuimpia sävelmiä.

Teoksen esittävät Oulun barokkiorkesteri, ruotsalainen Erik Westbergs Vokalensemble -kuoro sekä vanhaan musiikkiin erikoistuneet solistit sopraano Tuuli Lindeberg, alttoroolissa italialais-venezuelalainen kontratenori Rodrigo Sosa Dal Pozzo, brittiläinen tenori Guy Cutting sekä bassoroolissa baritoni Elja Puukko. Konsertin johtaa vanhan musiikin spesialisti, Concerto Copenhagenin konserttimestari Peter Spissky.

Oulun barokkiorkesterille konsertit ovat hyvin odotettuja.

”Tämä on ollut monen vuoden projekti, joka nyt vihdoin saadaan toteutettua. Teos on meille muusikoille tuttu, mutta on upeaa, että pääsemme soittamaan sen nyt periodisoittimilla ja barokkiin erikoistuneiden laulajien ja huippukuoron kanssa”, kertovat Laura Kangas ja Tiina Kortelainen Oulun barokkiorkesterista Oulun vanha musiikki ry:n tiedotteessa.

Konsertteja ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Oulun kaupunki, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Nordic Culture Point, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto sekä Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti Oulun tuomiokirkossa perjantaina 9.12. klo 18. Lisätietoja: www.oulunvanhamusiikki.fi/tapahtumat