Nallikarin Talvikylässä touhutaan talven viimeistä viikkoa – katseet on jo suunnattu Vauhtipuiston kesään ja tulevaan muuttoon

Nallikarin Talvikylän portit ovat avoinna vielä tämän viikon. Kuva: Nallikarin Talvikylä.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Minna Mäki-Heikkilä

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nallikarin Talvikylän ja Vauhtipuiston yrittäjä Kalle Komulainen arvioi, että Talvikylässä on vieraillut kuluneen talven mittaan noin 35 000 kävijää.

”Meillä on ollut hyvä talvi, kävijöissä mitattuna ennätystalvi. Muutaman vuoden tauon jälkeen meillä on käynyt myös ryhmiä”, kertoo Komulainen.

Nallikarin leirintäalueen portin läheisyydessä sijaitseva Talvikylä on ollut tänä vuonna aikaisempaa suurempi, sillä siinä pystytiin jo hyödyntämään kesällä 2023 paikalle tulevan Vauhtipuiston rakenteita.

”Meillä oli esimerkiksi maavalleja jo valmiiksi tehtynä. Niihin saatiin tehtyä mäkiä entistä isompana”, Komulainen kertoo.

Poroja ja kävijöitä Nallikarin Talvikylässä.
Mikäli tuubimäestä, poroista, mönkijöistä ja hoijakkakyydistä haluaa vielä päästä nauttimaan, kannattaa olla nopea, sillä Nallikarin Talvikylä on avoinna sunnuntaihin 27. maaliskuuta saakka.

Pienen kevättauon jälkeen huvittelemaan pääsee seuraavaksi Vauhtipuistoon, joka avautuu Hietasaarentien varressa 28. toukokuuta.

Kohti Nallikarin perhematkailukeskittymää

Muutoksia on tulossa, sillä Vauhtipuiston nykyiselle paikalle tulee lähitulevaisuudessa rakentumaan asuntomessualue. Vauhtipuisto siis muuttaa pois messujen alta, mutta kyseessä on samalla myös laajempi kokonaisuus: matkailutoimintoja kehitetään ja tiivistetään Oulun seudun matkailustrategian mukaisesti Nallikarin alueelle. Muutos on ollut yrittäjien tiedossa jo pitkään.

”Kaavaahan on tehty jo vuodesta 2007, jolloin ei ollut Asuntomessuista tietoakaan. Tämä oli sellainen lopullinen sykäys siihen”, kuvailee Komulainen.

Nallikarin kehittämisen tavoitteena on tuoda uutta kiinnostavaa sisältöä erityisesti lapsiperheille, mikä on ratkaisevan tärkeää kotimaan ja Pohjoiskalotin matkailijoiden houkuttelun kannalta.

Kalle Komulainen arvelee, että matkailutoimintojen tiivistämisestä alueelle voi olla hyötyä myös Vauhtipuistolle.

”Kyllähän se paikkana on hyvä, ja Nallikari koetaan matkailualueeksi ja virkistysalueeksi. Siihen tulee toivottavasti paljon toimintaa.”

Vauhtipuisto saa Nallikarissa lähes kolminkertaisen tilan

Vauhtipuisto toimii siis tulevana kesän edelleen entisellä paikallaan Hietasaarentien varrella, joten viihdettä kesäpäiviinsä etsivien lapsiperheiden ei tarvitse vielä opetella uutta osoitetta. Samaan aikaan Nallikarissa rakennetaan jo uutta.

”Parasta aikaa tehdään töitä ja ensi kesänä rakennetaan laitteille pohjia. Syksyllä on sitten muutto. Vuoden päästä, kesällä 2023, avataan uudessa paikassa”, Komulainen kertoo.

Vauhtipuiston tuleva alue on pinta-alaltaan nykyistä paikkaa lähes kolme kertaa suurempi. Laajempaan puistoon on luvassa myös uusia laitteita. Osa laitteista saadaan käyttöön jo tänä kesänä, mutta varastosta löytyy myös vielä laitteita, jotka ovat tulossa ensimmäistä kertaa käytettäväksi uuteen paikkaan.    

Kalle Komulainen karusellipaviljongin edessä.
Kalle Komulainen karusellipaviljongin edessä. Kuva: Nallikarin Talvikylä.

Karusellikyytiin pääsee pian ympäri vuoden

Uuden sijainnin etuna on, että myös toiminnan ympärivuotisuutta pystytään jatkossa miettimään uudella tavalla. Tulossa on ainakin karuselli, joka toimii myös talvella, sekä mahdollisesti muitakin laitteita.

Vauhtipuisto on määritellyt kohderyhmänsä selkeästi. Siihen kuuluvat alakouluikäiset lapset ja heidän vanhempansa. Tämä linjaus tulee Komulaisen mukaan pysymään samana myös Nallikarissa, eli laitteiden kokoluokka tulee pysymään samana. Komulainen kuvailee niitä perheluokan laitteiksi, joihin siis pääsee aikuinenkin mukaan.

”Siinä kategoriassa taidetaan olla jopa Suomen suurin, sen ikäisille meillä on eniten laitteita”, lisää Komulainen.

Nallikarissa kesäisin aiemmin vähiin käyneistä parkkipaikoista Komulainen ei ole huolissaan, sillä Oulun kaupunki on rakentanut Pohdon taakse alueen kehittämistä silmällä pitäen ison parkkialueen.

”Toivottavasti mahdollisimman moni liikkuu sitten myös pyörällä ja julkisilla. Ja meidän oma kaupunkijunahan kulkee edelleen myös uuteen paikkaan aikaisempien vuosien tapaan”, hän lisää.

Lue myös