Lumotut sanat -festivaali tavoitti lähes 20 000 kävijää

Valveen aulakahvilatilat täyttyivät Sanakarnevaaleilla. Kuva: Lumotut sanat

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestettiin Oulussa 20.4.–2. kesäkuuta. Festivaali toi kulttuuritalo Valveelle yhteensä 19 675 näyttelyvierasta ja tapahtumakävijää.

Tänä keväänä Lumotuissa sanoissa juhlittiin rakastetun runoilija Kirsi Kunnaksen syntymän satavuotisjuhlaa. Valvegallerian elämyksellisessä Runo-olohuone -näyttelyssä vieraili festivaalin aikana yli 8 200 kävijää, joista lähes 2000 osallistui myös toukokuun aikana ohjattuihin työpajoihin tai näyttelyopastuksiin.

Runo-olohuoneessa järjestettiin yhteensä 93 ohjattua, eri ikäryhmille räätälöityä työpajaa, joihin osallistui niin varhaiskasvatuksen ryhmiä, perusopetuksen oppilaita, toisen asteen opiskelijoita kuin nuorten ja aikuisten erityisryhmiäkin.

”Tällaiselle osallistavalle taidekasvatustyölle ja ohjatulle taiteen kokemiselle on selkeästi suuri tarve. Kaikki lähes sata pajaa varattiin loppuun käytännössä parin päivän aikana”, Lumotut sanat -festivaalin taiteelliset johtajat ja Valveen sanataidekoulun vastuuopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala kertovat.

”Onnellista on huomata, että sanataide, runous ja kirjallisuuskasvatus kiinnostavat kovasti kaikenikäisiä. Tietysti osa kiitoksesta kuuluu lastenkirjallisuuden ja runouden suurelle nimelle Kirsi Kunnakselle, jonka juhlavuotta vietetään tänä vuonna ympäri Suomen. On hienoa, että pystyimme nostamaan hänenlaistaan tekijää esiin.”

Yhteistyötapahtuma toi vierailevia asiantuntijoita Ouluun

Näyttelyiden lisäksi myös festivaalin tapahtumaohjelmisto keräsi kävijöitä. Esimerkiksi lauantaina 4.5. järjestetty, Lumotut sanat -festivaalin ja Suomen sanataideopetuksen seuran yhteinen Sanataidefoorumi toi Ouluun useita valtakunnallisesti merkittäviä sanataide- ja lastenkirjallisuusosaajia.

”Tästä tapahtumasta saimme kävijöiltä todella paljon kiitosta, ja sen järjestämisessä mukana oleminen oli myös meille merkityksellistä. Sanataiteen valtakunnallinen työ on tärkeää meille Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenkeskuksena. On arvokasta, että valtakunnallisia tilaisuuksia järjestetään myös alueellamme”, Anttonen ja Inkala kertovat.

Lumottuja sanoja järjestää kulttuuritalo valveella toimiva Oulun lastenkulttuurikeskus. Sanataidefestivaali on ollut vuodesta 2007 saakka yksi sen suurista tuotannoista.