Kuvataiteilija Kari Södön tuorein Varjo syntyy valosta -näyttely esille taidegalleria Mabdiin

Kari Södön Varjo syntyy valosta -näyttely esittelee isohkoja veistosinstallaatioita sekä pienempiä veistoksia puusta lattioille ja seinille. Kuvituskollaasi: Mun Oulu

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Kolmiotalon taidegalleria Mabdin kevään 2024 näyttelykausi jatkuu Kari Södön Varjo syntyy valosta -näyttelyllä. Näyttely on esillä 21. helmikuuta – 10. maaliskuuta välisen ajan.

Kuvataiteilija Kari Södön Varjo syntyy valosta -näyttely esittelee isohkoja veistosinstallaatioita sekä pienempiä veistoksia puusta lattioille ja seinille. Vuoropuhelua ja rytmiä luonnon muovaaman ja veistetyn puun sekä orgaanisen ja geometrisen muotokielen välillä.

“Kaikki on muutoksessa. Taide ja elämä. On aika ja tarve uusille tarinoille ja suunnille. Värien sijaan antaa tilaa valolle ja varjoille. Voi olla, että kaikki tuo on piankin ohimenevää, mutta noilla mennään nyt”, Kari Södö toteaa.

”Teosten tummahkot sisällöt soivat muutenkin paremmin mustan ja valkoisen rytmikkäässä poljennossa. Väriä on kuitenkin säestäen mukana vaikkakin niukasti. Muotokielessä ja sisällöissä on omana tärkeänä tasona paljon ennestään tuttua, mutta uusia elementtejä ja ratkaisuja on runsaasti”, hän lisää.

Pitkä ura taiteen parissa

Kari Södö (s.1963, Borås, Ruotsi) asuu ja työskentelee Oulussa. Södöllä on ollut runsaasti yksityisnäyttelyitä kotimaassa sekä yhteisnäyttelyitä ulkomailla muun muassa Berliinissä, Cannesissa, Tukholmassa ja Pietarissa. Hänen teoksiaan on merkittävissä kokoelmissa ja hän on toteuttanut useita julkisia teoksia.

Södö on toiminut Oulun taiteilijaseuran puheenjohtajana vuosina 2000-2002 ja on Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Lisäksi hän toimi valtion visuaalisten taiteiden toimikunnassa kaksi kaksivuotiskautta vuosina 2017-20.

Muusikkona Södö muistetaan useista kokoonpanoista, muun muassa Garbo-yhtyeen basistina ja hän on myös Mieskuoro Huutajien jäsen.

Näyttelyn avajaisia juhlitaan tiistaina 20.2.2024 klo 18-20 yhdessä taiteilijan kanssa.

Lisätietoja Kari Södön näyttelystä Mabd-galleriassa tästä linkistä.