Kulttuuritalo Valveen kevät täynnä tapahtumia – musiikkia, teatteria, tanssia ja taidenäyttelykierroksia

Kulttuuritalo Valve on seitsemänä päivänä viikossa avoinna oleva kulttuurin keskus kaikenikäisille. Kuva: Valve

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lumottuja sanoja eli lasten ja nuorten sanataideviikkoja vietetään Valveella 22. huhtikuuta ja 4. kesäkuuta välisenä aikana. Lisäksi Valvesalin ohjelmassa on kevätkaudellakin niin tanssia, teatteria, konsertteja kuin sirkustakin.

Ensi-iltatunnelmia juhlitaan muun muassa 27. huhtikuuta JoJon eli Oulun tanssin keskuksen uuden oululaisen Gäng gäng Companyn esityksen Susi kanssa. Liisa Heikkisen koreografioimassa teoksessa omaa paikkaansa etsii suden ja syrjäytymisvaarassa olevan nuoren yhteen sulautuma.

Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen Tanssia!-näytös toukokuun 10.–11. päivinä puolestaan on jo perinteeksi muodostunut näyteikkuna Suomen monipuolisimman tanssin ammattioppilaitoksen tarjontaan.

Oulu All Star Big Bandin Bright Size Life saapuu 22. huhtikuuta Valvesaliin solistinaan maamme kitarahuippuihin kuuluva Timo Kämäräinen. Toukokuussa on vuorossa Oulu Big Band, jonka Quiet Stars -konsertti vie kuulijansa perinteisen swingin sekä jazzin pariin. 15. toukokuuta Valvesalissa vierailee myös Teatteri Totti koskettavalla, viittomakielisellä Rakkaus kenkälaatikossa -esityksellä, joka puhe tulkataan suomeksi.

Elokuvia, näyttelyitä ja kaupunginosakulttuuria

Elokuvateatteri Studiossa pyörii tuttuun tapaan tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävän Oulun elokuvakeskuksen monipuolinen ohjelmisto. Valvenäyttämöllä on käynnissä sekä 25-vuotiaan Teatteri Akseli Klonkin että pyöreitä juhlivan 60-vuotiaan Oulun ylioppilasteatterin kausi. OYT:n juhlavuoden toinen näytelmä Pussipiru saa ensi-iltansa 21. huhtikuuta.

Valveen ja Oulun Taiteilijaseuran gallerioiden näyttelyihin voi tutustua myös opastetusti kuukausittaisilla näyttelykierroksilla. Huhti–kesäkuun kierrokset järjestetään torstaisin 20.4., 25.5. ja 15.6. klo 17. Kaupunginosakulttuurin puolella meneillään on muun muassa Laulukudelmia-duon kirjastokiertue, joka vierailee viidessätoista Oulun kirjastossa 23.3.–20.4.

Tiedot näyttelyistä, Studion elokuvista, Valvesalin ja Valvenäyttämön esityksistä sekä muista Valveen tapahtumista huhtikuusta kesäkuuhun on koottu juuri julkaistuun tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella ja muissa jakelupisteissä tai sivulla kulttuurivalve.fi.

 

Lue myös