Kirjasaari tulee taas – kirjastossa esitellään viime vuoden parhaat kirjat ja mielenkiintoiset vieraat

Kirjasaaressa käydään läpi useita viime vuonna ilmestyneitä kirjoja ja paikalla on useita kirjailijavieraita. Kuva: kirjasto

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kirjasaari on tapahtumasarja, jossa kirjaston henkilökunta esittelee vuoden 2023 parhaimmat lasten, nuorten ja aikuisten aineistot. Lisäksi yleisölle esitellään joukko eturivin kirjailijavieraita. Kirjasaari järjestetään 29. –31. tammikuuta Kulttuuritalo Valveella.

Nuorten päivänä maanantaina 29. tammikuuta ensimmäisinä vieraina Valveelle saapuvat nuortenkirjailijat Mikko With ja Mikko Koiranen. Nuortenkirjailijat With ja Koiranen keskustelevat kirjoittamisesta – miten syntyy mukaansa tempaava nuortenkirja, johon jopa vähän lukeva nuori tarttuu?

Koiranen ja With ovat kumpikin kirjoittaneet kaksi teini-ikäisille suunnattua kirjaa. Lisäksi heitä yhdistää Topelius-palkintoehdokkuus, Oulun seutu ja kiinnostus erityisesti poikien lukemisen edistämiseen.

Tiistaina 30. tammikuuta on lasten ja varhaisnuorten päivä, jolloin voi tavata muun muassa lastenkirjailija-kuvataiteilija Henna Ryynäsen.

Henna Ryynänen (s. 1979) on oululainen lastenkirjailija, kuvittaja, graafikko ja kuvataiteilija. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut Myry-koirasta kertovaa kirjasarjaa ja kesällä 2023 häneltä julkaisiin ympäristöteemainen Metsä muuttaa -lastenkirja. Hän on kuvittanut myös eri kirjailijoiden teoksia ja kuvittaa useampaa kirjasarjaa. Ryynäsen kuvitukset säteilevät huumoria ja hyväntuulisuutta. Tilaisuudessa Ryynänen kertoo, miten hänen lastenkirjansa syntyvät ja miten hänestä tuli lastenkirjailija.

Katse myös tulevaan

Keskiviikkona 31. tammikuuta aikuisten päivänä kirjastovieraina ovat kirjailija Jenny Kangasvuo ja kustannusalan konkari Johanna Paaso.  Kangasvuo on oululaistunut kirjailija ja kulttuuriantropologi, jonka erityisalaa ovat seksuaalisuus ja ruumiillisuus niin tutkimuksessa kuin tarinoissa.  Tällä hetkellä hän työstää keväällä 2024 ilmestyvää novellikokoelmaa ja seuraavaa romaaniaan.

Oululaislähtöinen Johanna Paaso esittelee kevään 2024 uutuuskirjoja. Paasolla on monipuolinen ja pitkä kokemus kauno- ja tietokirjallisuuden kustantamisesta sekä äänikirja- ja pokkarituotannosta. Hän uskoo kirjaformaattien monimuotoisuuteen myös tulevaisuudessa.

Black out -runoja ja manifesteja

Jokaisena päivänä Valvesalissa voi tutustua päivän teemaan liittyen vuonna 2023 ilmestyneeseen kirjallisuuteen ja muuhun aineistoon.

Tämän vuoden Kirjasaaressa pääsee myös tekemään black out -runoja ja kirjanselkämanifesteja. Mustaa turhat sanat piiloon, rakenna kirjapinoista manifesti tai kokoa irrallaan harhailevista sanoista runollinen ajatus. Millaista on luoda tekstejä keksimättä itse yhtäkään sanaa? Pajan tarjoaa Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataidekoulu.

Katso koko ohjelma osoitteesta ouka.fi/kirjasaari: https://www.ouka.fi/kirjasaari