Kari Ikonen Oulun Musiikkijuhlien toiseksi taiteelliseksi johtajaksi

Kari Ikonen kuuluu Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin. Kuva: Tanja Ahola

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kari Ikonen toimii vuoden 2024 Oulun Musiikkijuhlat -festivaalin taiteellisena johtajana yhdessä tehtävässä jatkavan sopraano Mari Palon kanssa. Festivaalin lisäksi Ikonen vastaa rytmimusiikin ohjelmiston suunnittelusta ympärivuotisessa OMJ Jazz & Etno -konserttisarjassa. Mari Palo vastaa klassisen musiikin ohjelmistosta.

Pianisti-säveltäjä-moogisti ja musiikin maisteri Kari Ikosen luonnehditaan olevan yksi eurooppalaisen jazz- ja improvisoidun musiikin avainhenkilöistä. Tällä hetkellä hän työskentelee pianistina oman trionsa kanssa, duona Louis Sclavisin kanssa, sekä kvartettinsa Al-Qantaran kanssa. Tämän lisäksi Ikonen esiintyy osana useita muita kotimaisia ja kansainvälisiä yhtyeitä, kuten Wishamalii, Orchestra Nazionale della Luna, Quartet Ajaton ja Trio Toffa. Ikosen debyyttialbumi Karikko palkittiin Suomen Grammy-palkinnolla vuonna 2001, ja vuonna 2013 hän sai Yrjö-palkinnon vuoden suomalaisena jazzmuusikkona.

Sukujuuria Oulussa

”Olen nähnyt festareiden ohjelmistosuunnittelua muusikon näkökulmasta vuosien varrella aika paljon, ja olenkin jo jonkin aikaa odotellut, että minua kysytään hommiin aidan toiselle puolen, taiteellisen johtajan pestiin”, Kari Ikonen kertoo Oulun Musiikkijuhlien tiedotteessa.

”Olen soittanut Oulussa todella paljon, ja keikoilla on aina valtava katras serkkuja, setiä ja tätejä kuuntelemassa.”

“Erityisen mahtavaa, että tämmöinen kutsu tuli nimenomaan Oulusta! Oulun Musiikkijuhlat on korkeatasoinen tapahtuma, ja kaupunki on muutenkin varsin kulttuurimyönteinen. Sitä paitsi puolet omasta suvustani on sieltä kotoisin – olen soittanut Oulussa todella paljon, ja keikoilla on aina valtava katras serkkuja, setiä ja tätejä kuuntelemassa”, Ikonen kertoo.

Oulun Musiikkijuhlien toisena taiteellisena johtajana syksystä 2021 aloittanut saksofonisti Jukka Perko kertoo olevansa kiitollinen ajastaan Oulun Musiikkijuhlilla.

”Oulu on aivan erityinen kulttuurikaupunki ja Oulun Musiikkijuhlat hyvin merkittävä festivaali. On ollut iso etuoikeus voida antaa oman panokseni sen hyväksi”, Perko sanoo.

Oulun Musiikkijuhlat -festivaali järjestetään jälleen vuoden 2024 maaliskuussa.