Kapellimestari, viulisti Jaakko Kuusisto kuollut – suuri menetys oululaiselle kulttuurielämälle

Jaakko Kuusisto, 17.1.1974-23.2.2022.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kansainvälisesti ja kansallisesti arvostettu Jaakko Kuusisto tunnettiin meillä ja maailmalla. Erityisesti paikallisiin ihmisiin hän teki lähtemättömän vaikutuksen Suomi 100 -juhlakonsertin kapellimestarina Oulussa, johon hän myös sävelsi ainutlaatuisen tilaustyön, jossa maailman suurin sinfoniaorkesteri toi musiikillisen tervehdyksen satavuotiaalle Suomelle.

Hän ehti työskennellä useissa eri musiikkitehtävissä uransa aikana ja sävelsi useita orkesteriteoksia ja esiintyi useiden kansainvälisten huippumuusikoiden kanssa. Oulussa hänet muistetaan Oulun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuosina 2013–2021.

Keväällä 2021 hänet valittiin kuntavaaleissa kotikaupunkinsa Oulun kaupunginvaltuustoon Vihreiden listalta. Hänelle oli myös myönnetty Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotinen taiteilijaprofessuuri vuoden 2022 alusta alkaen. Kuusisto valittiin myös yhdeksi taiteelliseksi neuvonantajaksi Oulun matkalla vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Lisäksi Mun Oulun kolumnistina hän ehti ottaa kantaa useisiin ajankohtaisiin kulttuuriaiheisiin. 

Oulu Sinfonian kautta Jaakko Kuusisto löysi nykyisen puolisonsa, intendentti Maija Kuusiston. Aiemmasta liitosta Jaakko Kuusistolla on kaksi lasta. Jaakko Kuusistolla todettiin pahanlaatuinen aivokasvain heinäkuussa 2020.

Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla Oulussa.

Jaakko Kuusisto In memoriam

 

Lue myös