Jussi-voittaja Emilia Hernesniemi valittiin Vuoden madetojalaiseksi

Madetojan musiikkilukion kasvatti Emilia Hernesniemi luetaan Suomen lupaavimpiin dokumenttiohjaajiin. Kuvat: Esa Eirola & Anne Ålander

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuoden madetojalaisen titteli jaettiin tällä viikolla jo seitsemännen kerran. Palkinto jaetaan vuosittain yhdelle Madetojan musiikkilukion entiselle tai nykyiselle opiskelijalle tai kokoonpanolle, jossa madetojalaisuus on edustettuna. Palkinto myönnetään henkilölle tai kokoonpanolle, joka on toiminnallaan ja omalla urallaan näyttänyt esimerkkiä nuorille ja ennen kaikkea Madetojan musiikkilukion opiskelijoille. 

Tällä kertaa palkinnon sai Emilia Hernesniemi, joka on kirjoittanut ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta keväällä 2003. Hän on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun vaatetuksen laitokselta vuonna 2009. Hernesniemi on vuonna 2010 lanseeratun suomalaisen R/H-vaatemerkin toinen perustaja.

Nykyään Hernesniemi opiskelee Aalto-yliopistossa dokumenttielokuvan ohjausta. Hän on käsikirjoittanut ja ohjannut Hei hei Tornio -lyhytelokuvan, joka voitti parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinnon 2022. Elokuva voitti myös syksyllä 2021 Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalien lyhytelokuvakilpailun pääpalkinnon sekä uudelle lupaukselle myönnettävän Uusi aalto -palkinnon. Elokuva on parhaillaan nähtävissä Yle Areenassa.

Hernesniemen ohjaama Maija Vilkkumaan musiikkivideo Äidinmaa on vuoden 2022 Emma-ehdokkaana Vuoden musiikkivideo-sarjassa.