Hiukkafest lähestyy – lauantaina kasarmilla raikaa rock ja reggae

Jonne Siekkinen (vas.) ja Eemeli Vaara ovat syystäkin innoissaan. Lauantaina tapahtuma herää loistoonsa ja miehet näkevät työnsä tuloksen. Kuva: Kalle Soinilehto

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hiukkavaaran vanha kasarmialue on jo pitkään ollut eri kulttuuritoimijoiden koti, mutta alueelta on puuttunut oma tapahtuma. Musiikkialan monitaiturit Eemeli Vaara ja Jonne Siekkinen halusivat nostaa alueen potentiaalin esiin, ja näin syntyi idea Hiukkafestistä.

Miehet laittoivat pikaisesti ajatuksen käytäntöön ja siitä alkoi tiukka puolen vuoden ponnistus ennakkojärjestelyineen. Esiintyjäkattaus löytyi helposti, hyviä vinkkejä sateli toisilta tapahtumajärjestäjiltä ja mainosjulisteet liimautuivat ilmoitustauluille ympäri kaupunkia.

”Yllättävän vähän on tullut ikäviä yllätyksiä matkan varrella. Ei kait tässä ole enää muuta kuin antaa tapahtuman rullata”, toteaa Vaara rennosti.

Kattava musiikkitarjonta

Tuottajakaksikko piti alusta asti tärkeänä, että esiintyjiksi valitaan paljon keskenään erilaisia oululaisia bändejä.

”Olen iloinen, että me on saatu kasaan näin monipuolinen kattaus eri musatyylien edustajia, joista osa treenaa Hiukkavaaran bänditaloissa”, sanoo Siekkinen.

”Esimerkiksi Lauri Peisterä on mies ja kitara meininkiä, kun taas Verikalpa kunnon mörköheviä”, hän jatkaa.

Lavalla tullaan näkemään myös oululainen rap-artisti Sana, indieräppäri Pesso sekä kulttimaineen ansainnut Radiopuhelimet.

”Sky Fighters on upeasti tuotettua stadionrockia ja Stolen Organilla on tietenkin Suomen villein rock`n roll show”, virnistää kyseisessä bändissä bassoa soittava Vaara.

Tapahtuman erikoisuuksiin lukeutuvat kuuron rumpalin luotsaama Deftone Jam, spoken word -artisti Lajune sekä ukuleletrio The Triplet. The Southgates puolestaan tarjoilee raikasta brittipoppia.

”Meänlandilla on ihan mahtavaa reggae meininkiä. Vaikkei bändi Oulusta olekaan, niin pohjoisesta kuitenkin”, toteaa Vaara.

Tapahtumajärjestäjän pitää taipua moneen rooliin. Festarialue vaatii rajausta, joten Vaara lyö hanskat käteen ja pystyttää aidat. Kuva: Eemeli Vaara

Kulttuuriala kutsuu

Miesten kesä on kulunut tiiviisti tapahtumajärjestelyiden parissa, mutta on sinne keikkamatkojakin mahtunut. Vaaraa ja Siekkistä yhdistää Hiukkafestin lisäksi Stolen Organ -bändi, joka on kovassa nousukiidossa.

”Välillä tein töitä 24/7, kun kaikki viikonloput menivät keikoilla”, Siekkinen muistelee.

”Kyllä me on eletty ja hengitetty kulttuurielämää koko kesän ajan”, jatkaa Vaara.

Napakasta tahdista huolimatta molemmat kokevat kulkevansa vahvasti kohti haaveiden työkenttää. Uusia tapahtumia suunnitellaan kulisseissa ja musiikkipuolella rattaat rullaavat.

”Haaveena olisi, että tulevaisuudessa saisi elannon monialaisista kulttuuripuolen töistä. Hiukkafestistä saa hyvää kokemusta ja siitä jatketaan eteenpäin”, sanoo Siekkinen.

”Onhan tämä tapahtumajärjestäminen myös jännityksen ja epävarmuuden sietämistä. Ympäristön kannustava palaute antaa kuitenkin uskoa silloinkin, kun itsellä on heikompi hetki”, hän jatkaa.

Vaikka työtä on ollut paljon, kaverukset eivät ole kyllästyneet toistensa seuraan, vaan kertovat projektin ainoastaan syventäneen ystävyyttä.

”Ei me olla osattu vielä yhtään tapella”, naurahtaa Vaara.

”Vaikka meitä molempia tietenkin hirvittää, että miten tämä ensimmäinen tapahtuma menee, ollaan silti luottavaisin mielin ja valmiina kaikkeen”, toteaa Siekkinen lopuksi.

Hiukkafest Hiukkavaaran vanhalla kasarmialueella lauantaina 20. elokuuta klo 14.30 alkaen. 20 euron liput voi lunastaa Tiketistä. Lisätiedot tästä linkistä.

Lue myös