Uniikkia Oulusta, osa 4: Miten suomalainen nainen voi?

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Naiset ovat kautta aikojen olleet aliedustettuina lääkkeiden ja sairauksien tutkimuksessa, ja vasta viimeisten parinkymmenen vuoden aikana esimerkiksi lääketeollisuus on alkanut panostaa enemmän naisten terveyteen.

Tietoa naisten terveydestä on ollut saatavilla niukasti. Minkälaisten terveyshaasteiden kanssa suomalaiset naiset kamppailevat?

Professori Terhi Piltonen johtaa laajaa naisten terveystutkimusta, jossa selvitetään naisten hyvinvointiin ja lisääntymisterveyteen vaikuttavia tekijöitä. Tulokset tarjoavat kiinnostavan näkökulman suomalaisten naisten elämään. Tutkimuksessa havaittiin, että gynekologisia vaivoja esiintyy naisilla yleisesti.

Uniikkia Oulusta on tiedesarja, jossa Oulun yliopiston tutkijat kertovat ajankohtaisesta tutkimuksestaan. Jaksoissa vieraillaan myös kiehtovissa tutkimusympäristöissä.

Uniikkia Oulusta: Miten suomalainen nainen voi? on nähtävillä Oulun yliopiston YouTube-kanavalla. Tarvitset lähetyksen seuraamiseen vain nettiselaimen tai puhelimen YouTube-sovelluksen.