Ouluun tuleva uusi joukkoliikennetoimija hakee yli 100 työntekijää – rekrytointitapahtuma BusinessAsemalla

Yhtiö rekrytoi jopa 120 henkilöä erilaisiin työtehtäviin ja aloittaa Oulussa linja-autoliikennöinnin kesällä 2024. Kuva: Nobina

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nobina Oy on Suomen suurin sähköbussioperaattori ja aloittaa liikennöinnin Oulussa kesäkuussa 2024. Tammikuun viimeisenä päivänä Nobina järjestää JobCorner-rekrytointitapahtuman BusinessAsemalla.

Pohjoismaiden suurin joukkoliikenneoperaattori Nobina hakee Ouluun yli sataa työntekijää. Yhtiö aloittaa liikennöinnin sähköbusseilla tämän vuoden kesäkuussa. Oulussa yhtiön joukkoliikenteen aloitus vaatii merkittäviä investointeja, noin 120 henkilön rekrytoinnin ja mittavan rakentamisprojektin.

Työntekijöitä haetaan moniin eri rooleihin, etsinnässä on esimerkiksi yli 100 linja-autonkuljettajaa sekä asentajia ja toimihenkilöitä.

34 sähköbussia Ouluun

Suomessa Nobina toimii pääkaupunkiseudun ja Turun linja-autoliikenteessä. Yhtiön linja-autoista noin puolet kulkee sähköllä. Oulussa yhtiö aloittaa 34 sähköbussin liikennöintisopimuksen kesäkuussa 2024. Projekti on laaja ja haasteellinen huomioiden uuden varikon rakentamisen sekä täyssähköisen kaluston ja työntekijöiden rekrytoinnin.

”Taloudellinen kestävyys, sosiaalinen vastuullisuus ja ympäristöasiat ovat toimintamme luonnolliset tukipilarit. Haluamme olla aktiivinen toimija joukkoliikenteen kehittämisessä ja uskomme yhteistyön voimaan”, kertoo Nobinan toimitusjohtaja Petri Auno.

”Rekrytointi on aloitettu aluejohtajan ja kunnossapidon työnjohtajan palkkaamisella, joiden kanssa rakennetaan Oulun seudulle paikallinen organisaatio sekä toimitilat, joissa on hyvä työskennellä pitkälle tulevaisuuteen”, Auno lisää.

Monimuotoisuus on rikkaus

Nobina kertoo olevansa monimuotoinen työpaikka, jossa halutaan edistää työntekijöiden osaamista, sitoutumista ja kehittymistä.

”Etninen ja kulttuurinen monimuotoisuus on työyhteisömme rikkaus. Meillä jokainen voi olla oma itsensä ja kokea olevansa tärkeä työyhteisömme jäsen”, toteaa henkilöstöjohtaja Minna Gardemeister.

”Rekrytointihaaste on aikamoinen, mutta hyvässä yhteistyössä paikallisen Ely-keskuksen, TE-toimiston, BusinessOulun, rekrytointikoulutuskumppaneiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa uskomme onnistuvamme. Itse olen syntyjäni ’paljasjalkainen oululainen’, mutta paikallistuntemus on ikävä kyllä ruostunut muualla asuttujen vuosien saatossa”, pohtii Gardemeister.

BusinessOulu järjestää tapahtuman yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa.

Tule kuulemaan lisää rekrykoulutuksesta ja työstä Nobinalla JobCorneriin keskiviikkona 31.1.2024 kello 16–18. Voit osallistua tilaisuuteen paikan päällä BusinessAsemalla (Hallituskatu 36, Oulu) tai etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan 28.1.2024 kello 16 mennessä tästä linkistä.

Fakta

JobCornerin ohjelma:

Nobinan ja linja-autonkuljettajan työn esittely

Nobinan ja OSAO:n rekrykoulutuksen esittely

Keskustelua Nobinan ja OSAO:n edustajien kanssa (vain paikan päällä BusinessAsemalla)

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Haussa henkilö, joka:

Viihtyy asiakaspalvelutehtävissä ja on palveluhenkinen.

Osaa kohdata erilaiset tilanteet ja ympäristöt rauhallisesti ja turvallisesti.

Tulee toimeen suomen kielellä.

Hallussa D-ajokortti, linja-autonkuljettajan ammattipätevyys sekä ennakoiva, turvallinen ja täsmällinen ajotapa.

Mahdollisuus työskennellä aamu-, ilta- ja viikonloppuvuoroissa sekä pyhäpäivinä.

Työttömille tai työttömyysuhan alla oleville alanvaihtajille tarjotaan mahdollisuutta osallistua yhteistyössä TE-toimiston ja OSAO:n järjestämään ilmaiseen rekrykoulutukseen. Koulutuksen jälkeen työllistyy Nobinalle linja-autonkuljettajaksi vakituiseen työsuhteeseen.

Tutustu tarkemmin linja-autonkuljettajan rekrykoulutukseen.