Oulun lukiolaisten perinteiset penkkariajot vuorossa torstaina ja vanhat tanssivat perjantaina

Tänä vuonna vanhojen yhteistanssit tanssitaan jälleen Ouluhallissa. Kuva viime vuodelta Madetojan musiikkilukiosta. Kuva: Carita Forsman

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun lukioissa vietetään torstaina 9. helmikuuta abiturienttien penkinpainajaisia ja Oulussakin ajetaan jälleen perinteiset penkkariajot. Penkkariautot kokoontuvat Raattiin klo 13, josta startataan kello 13.30.

Reitti on hieman lyhentynyt aiemmasta. Uusi reitti on Raatintie – Merikoskenkatu – Kajaaninkatu- Kirkkokatu – Pakkahuoneenkatu – Isokatu – Linnankatu – Kirkkokatu. Reitti ajetaan kahteen kertaan.

Lisäksi liikenneturvallisuussyistä tänä vuonna ei voi kuorma-autojen lavoilta heitellä irtokaramelleja yleisölle. Taustalla  on huoli ihmisten ajautumisesta liian lähelle kuorma-autoja ja ajoratoja karkkeja noukkiessaan.

Paluu Ouluhalliin

Oulun lukioiden vanhojen päivän yhteistanssit järjestetään kahden vuoden koronatauon jälkeen jälleen Ouluhallissa perjantaina 10. helmikuuta kello 15 alkaen. Ovet avataan yleisölle kello 14.

Lukion vanhojen päivä ja vanhojen tanssien kurssi huipentuvat Ouluhallin yhteisesitykseen, jossa tanssivat Oulun lukioiden vanhat sekä OSAOn ammattilukion vanhat. Mukana on 12 lukiota, ja tänä vuonna tanssijoita on ennätysmäärä 1084 opiskelijaa.  

Tänä vuonna tanssijoita on ennätysmäärä. Jotta istumapaikkoja riittäisi kaikille, suositus on, että katsojia tulisi maksimissaan kaksi yhtä tanssijaa kohden.   

Tanssiaisten ohjelmisto sisältää perinteisiä salonki- ja juhlatansseja, vauhdikkaita seuratansseja sekä Ouluhallin näytöstä varten laaditun lopputanssin. Tämän vuoden tansseina esitetään Poloneesi, Wieninvalssi, Grand Square, Menuetti, Tango Jalousie, Salty Dog Rag ja lopputanssi Don´t Stop Me Now

Ohjelmalehtisiä myynnissä

Tanssiaisiin myydään ohjelmalehtisiä 5 euron kappalehintaan Ouluhallin sisääntuloaulassa. Perinteen mukaan ohjelmalehtisten myynnistä saatava tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna tuotto lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin Oulun osastolle Oulussa olevien ukrainalaisten auttamiseen sekä Oulun Seudun Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry:n lukion opiskelijoiden stipendirahastoon.

Yleisön sisäänkäynti on C-ovesta ja heidän käytössään on vain isompi pysäköintialue ja parkkipaikkoja on rajallinen määrä, joten kannattaa käyttää julkista liikennettä, tulla kävellen tai pyöräillen tai jättää auto Ouluhallin lähistöllä oleville P-paikoille.

Oulussa yhteistanssiaiset järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Tapahtuman järjestää Oulun Seudun Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry. Järjestelyvastuussa ovat tänä vuonna Kastellin lukio ja OSAOn ammattilukio.