Ekaluokkalaiset saavat Oulussakin siunauksen koulutielle

Peruskoululaiset palaavat koulunpenkeille jälleen viikolla 32. Yleisesti ensimmäinen koulupäivä Oulussa on 10. elokuuta.

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lukuvuoden 2022-2023 koulutyö käynnistyy Oulun lähes kaikissa peruskouluissa viikolla 32, yleisimmin 10. elokuuta 2022.

Ensimmäisen luokan aloittavat uudet koululaiset siunataan koulutielle Oulun seurakunnissa elokuussa. Seurakuntien koulutien siunaukset aloitettiin jo sunnuntaina 7. elokuuta ja niitä jatketaan keskiviikkoon 10. elokuuta saakka eri kirkoissa.

Jokainen koulutiensä aloittava on tervetullut mukaan siunaamistilaisuuteen esimerkiksi vanhempiensa, sisarustensa, isovanhempiensa, kummiensa tai muiden läheistensä kanssa.

Lapset siunataan alttarilla, jossa on mukana joku lapsen läheisistä. Siunaamisen lisäksi kirkossa lauletaan tuttuja lauluja ja luetaan Raamatusta koulunsa aloittaville sopivia tekstejä Jumalalta saatavasta huolenpidosta, avusta ja suojasta. Tilaisuus kestää noin puoli tuntia.

Koulun alkaminen on koko perheelle jännittävää aikaa. Kouluun lähtevien siunaamisella toivotaan ja rukoillaan lapsille muun muassa turvallista koulumatkaa, kouluvuosia ja kaverisuhteita.

”Kouluun lähtevien siunaamisessa pyydämme noita rakkaille lapsillemme, joiden elämässä alkaa uusi vaihe”, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan vs. kappalainen Soile Tuusa.

”Vanhemmat ja isovanhemmat käyvät varmasti mielessään monenlaisia muistoja lapsuuden ajalta ja huomaavat lapsen varttumisen varhaislapsuuden vaiheista koululaiseksi. Siunaamisen kautta kiitetään lapsesta ja Jumalan hyvyydestä. Kouluun lähtevien siunaaminen onkin näin usean sukupolven yhteinen tilaisuus.”

 

Kouluun lähteviä siunataan vielä:

Tiistai 9.8.

klo 17.30 Jäälin kappeli (Rivitie 9, Jääli)

klo 18 Karjasillan kirkko (Nokelantie 39, Oulu)

klo 18 Oulujoen kirkko (Oulujoentie 69, Oulu)

klo 18 Haukiputaan kirkko (Kirkkotie 10, Haukipudas)

klo 18 Ylikiimingin kirkko (Kirkkomäki, Ylikiiminki)

klo 18 Yli-Iin kirkko (Kirkkokuja 4, Yli-Ii)

klo 19 Kiimingin kirkko (Kirkonniementie 8, Kiiminki)

Keskiviikko 10.8.

klo 18 Pyhän Andreaan kirkko (Sulkakuja 8, Oulu)

klo 18 Oulun tuomiokirkko (Kirkkokatu 3 A, Oulu)