Ystävyyskaupunki Leverkusen sai jalkapallomestaruudestaan myös Oulun kaupunginjohdolta onnitteluviestin

Bayer Leverkusen voitti historiansa ensimmäisen mestaruuden ja Oulun kaupunki halusi lähettää virallisen onnittelun Leverkusenin johdolle ja itse joukkueelle. Kuva: Bayer Leverkusen / Mun Oulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Carita Forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Bundesliigan tuorein mestarikaupunki Leverkusen juhli vastikään Bayer Leverkusenin mestaruutta. Myös Oulun kaupunki halusi onnitella ystävyyskaupunkiaan, ja lähetti heille virallisen onnittelukirjeen.

Leverkusen on ollut Oulun ystävyyskaupunki vuodesta 1968. Oulun kaupunki on siis vuosikymmeniä arvostanut ystävyyttä muun muassa lukuisten vierailujen ja vastavierailujen kautta ja jokainen kaupunginjohto on vuorollaan vaalinut hyviä suhteita.

Kun Bayer Leverkusenin bundesliigan voitto selvisi, lähti Oulustakin onnitteluviesti kaupungin pormestari Uwe Richrathille sekä emerituspormestari Bernhard Marewskille.

”Lämpimät onnittelut Leverkusenin ystävyyskaupungillemme sekä jalkapallojoukkueelle Bayer Leverkusenille Bundesliigan mestaruuden voitosta! Olemme seuranneet Bayer Leverkusenin voitokasta kautta Oulussa ilolla ja tyytyväisyydellä. Leverkusenin suomalaiskapteenin Lukas Hradeckýn ansiosta tuntuu siltä, että myös me suomalaiset saimme oman pienen osuutemme voitosta. Odotamme innolla Eurooppa-liigan ja Saksan Cupin otteluita!”

Näin siis toivottivat valtuuston puheenjohtaja Jarmo Husso, hallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä ja vt kaupunginjohtaja Ari Alatossava.

Ystävyyttä yli puoli vuosisataa

Onnitteluviesti sai sydämellisen vastaanoton Leverkusenissa, jossa muun muassa Bernhard Marewski iloitsi oululaisten onnitteluista sosiaalisessa mediassa. Saksasta tavoitettu Marewski kertoi omin sanoin ilahtuneensa Oulun kaupungin tervehdyksestä ja lupasi kiittää johtoa myös virallisesti.

Hän myös kertoi, ettei Bundesliiga ole Leverkusenissa vielä ohi ja viralliset mestaruusjuhlat on päätetty pitää paikallisella BayArenalla 26. toukokuuta.

Bernhard Marewski on muutoinkin armoitettu Oulu-ystävä. Viimeksi hän vieraili Oulussa vuosi sitten.

”Kävin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1968 ja siitä lähtien olen siis vieraillut myös Oulussa. Eli yli 55 vuoden ajan. Jo kauan sitten lopetin laskemisen, montako matkaa minulle on kertynyt”, hän myhäilee.

marewski

Berhard Marewski ja Leverkusen lähetti Oululle terveiset myös kulttuuripääkaupunkitittelistä. Kuva ystävyyskaupunkien 50-vuotis-Facebook -sivulta

Hän on myös 48 vuoden ajan järjestänyt matkoja Leverkusenista Ouluun ja Leverkusenissa hän on ollut organisoimassa yli 30 Ouluun liittyvää vierailua ja tapahtumaa.

”Arvostamme Lukas Hradeckýn panosta joukkueemme hyväksi ja esimerkiksi vuonna 2018, kun juhlimme Oulun ja Leverkusenin 50-vuotisjuhlaystävyyttä, Lukas antoi Oululle täältä videoterveiset juhlan kunniaksi“, Marewski kertoo.

lukas

Videosta kuvakaappaus, jonka Lukas Hradecký lähetti vuonna 2018 Oulun ja Leverkusenin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.