Tiistaina alkava lakko vaikuttaa kotihoitoon Kontinkankaan-Myllyojan alueella

Tehyn ja Superin lakon on määrä alkaa heti vuorokauden vaihduttua tiistaiksi. Kaupunki pyrkii turvaamaan välttämättömän hoidon työtaistelutilanteesta huolimatta. Kuva: Mostphotos

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lakko vaikuttaa Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidon toimintaan. Oulun kaupunki pyrkii kuitenkin turvaamaan asiakkaiden välttämättömän hoidon myös haastavassa henkilökuntatilanteessa.

Lakko ei vaikuta muiden kotihoitoyksiköiden toimintaan, sillä lakon alaista työtä ei voi siirtää saman työnantajan toisen yksikön hoidettavaksi.

Kotihoidon aamu- ja iltakäyntejä tehdään kello 6.30–22.00 välisenä aikana. Työtaistelun aikana Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidossa käynnit asiakkaiden luona voivat olla eri aikaan kuin tavallisesti ja käynnin kesto voi olla normaalia lyhyempi.

Toimenpiteet, jotka eivät ole välttämättömiä, voidaan joutua siirtämään tai jättää tekemättä. Jos kotihoidon palveluaikaa joudutaan lyhentämään, myös laskutus tarkistetaan, mikäli muutos vaikuttaa asiakasmaksuihin.

Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidon asiakkaita on tiedotettu asiasta.

Kotihoidon asiakkaiden omaisia, jotka voivat ja haluavat ottaa enemmän hoitovastuuta lakon aikana, pyydetään olemaan yhteydessä Kontinkankaan-Myllyojan kotihoitoon arkisin numeroon 040 192 9433.

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat jatkavat sovintoneuvottelujaan tiistaina iltapäivällä.