OYSin uudistamisohjelma etenee – F-rakennuksen toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin

Koko toisen vaiheen tavoitekustannus on noin 358 miljoonaa euroa, josta F-rakennuksen tavoitekustannus on noin 171 miljoonaa euroa. Kuva: Oys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Sopimuksen myötä Kontinkankaan sairaalakampukselle nousee noin 33 0000 bruttoneliön verran uutta sairaalatilaa muun muassa syöpätautien hoidolle, sairaala-apteekille ja sytostaattien valmistukselle sekä operatiiviselle poliklinikkatoiminnalle. Rakennukseen sijoittuu myös kuvantamisen, Nordlabin laboratorion sekä verikeskuksen ja tukipalveluiden tiloja.

Valmista kesään 2025 mennessä

Nyt toteutusvaiheeseen siirtyvä F-rakennus on jatkoa uudistamisohjelman ensimmäisessä vaiheessa rakennettaville A- ja B-rakennuksille. Myös yhteistyö nyt valittujen allianssikumppanien kanssa on tuttua jo A-rakennuksen hankkeesta.

”On hienoa, että voimme hyödyntää aiemmin yhdessä kehitettyjä projektin johtamisen prosesseja ja työkaluja sekä suunnitteluratkaisuja, joita olemme ensimmäisessä vaiheessa yhdessä luoneet ja toteuttaneet”, OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio toteaa.

F-rakennuksen suunnittelua on tehty kehitysvaiheessa noin vuoden verran. Rakennuslupa on juuri saatu, mutta toden teolla rakentamaan päästään tammikuussa 2022. Tällä hetkellä työmaalla tehdään jo hyvää vauhtia valmistelevia töitä. Rakennus valmistuu suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2025, minkä jälkeen ensimmäinen potilas uusiin tiloihin voitaisiin ottaa sisään vuoden 2025 loppupuolella.

Koko toisen vaiheen tavoitekustannus on 358,2 miljoonaa euroa, josta F-rakennuksen allianssin tavoitekustannus on noin 171 miljoonaa euroa. Kaikkiaan uuden sairaalakokonaisuuden kustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 900 miljoonaa.