Oulun kaupungilta 100 000 euron avustus Ukrainaan

Oulun kaupunki on osoittanut tukensa Ukrainalle monin tavoin, esimerkiksi valaisemalla julkisia tiloja sinikeltaisin värein. Eilisen kaupunginvaltuuston kokouksen yksimielisellä päätöksellä Ukrainaa tuetaan myös taloudellisin panostuksin. Kuva: Anne Laurila

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Anne Maarit Laurila

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin tuki Ukrainalle ei jää Venäjän sotatoimet tuomitsevan kannanoton varaan. Eilisessä valtuuston kokouksessa päätettiin yksimielisesti 100 000 euron taloudellisesta tuesta Ukrainaan. Avustuksen toimeenpano annetaan kaupunginhallituksen ja hyvinvointipalveluiden tehtäväksi.

Aloite avustukselle lähti Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan toimesta.

Oulun kaupunki on osoittanut tukensa Ukrainalle monin tavoin. Viime viikolla Laajala tuomitsi Venäjän sotatoimet Ukrainassa yhteisessä kannanotossa Tampereen ja Lahden kaupunkien ja Kuntaliiton kanssa. Viikonloppuna valaistiin Ouluhalli, Oulun teatteri ja Mannerheimin puisto sinikeltaisin värein Ukrainan tueksi. Tuen ilmaisusta on siirrytty nyt konkreettiseen apuun ja avustus annetaan joko raha- tai tarviketukena yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestön tai muun luotettavan yhteistyökumppanin kanssa.

Myös muut Suomen kaupungit ovat päättäneet avustaa Ukrainaa taloudellisesti. Kuutoskaupunkien verkosto eli Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulun ovat ottaneet tavoitteeksi yhteensä noin miljoonan euron lahjoittamista humanitaariseen tukeen Ukrainan valtiolle. Kaupungit kannustavat myös muita Suomen kuntia mukaan yhteistyöhön ja avustuspotin keräämiseen

Ystävyyskaupunkien tuki tärkeää

Oulun kaupunki on ollut aktiivisesti keskusteluyhteydessä Odessan kaupungin kanssa, joka on yksi Oulun vanhimmista ystävyyskaupungeista. Seuraava kaupunkien välinen keskustelu on sovittu tulevalle torstaille, jolloin kaupunkien johdot keskustelevat. Siinä missä keskusteluyhteys Ukrainaan on vireä, kanavat Oulun kaupungin ystävyyskaupunkeihin Venäjälle, Arkangeliin ja Kronstadtiin, ovat hiljentyneet.

”Oulun kaupunki on toistaiseksi keskeyttänyt ystävyyskaupunkitoiminnan Venäjän kaupunkien kanssa ja pidättäytyy uusien toimintojen aloittamisesta venäläisten kuntien ja kaupunkien kanssa.Ystävyyskaupunkitoiminnan tulevaisuudesta Venäjän kaupunkien kanssa on vaikea vielä ennustaa, asia tulee aikanaan kaupungin harkintaan”, toteaa Oulun kaupungin suhdetoimintapäällikkö Outi Rouru.

Lue myös