Oulu tarjoaa lokakuun aikana 30 vuorokauden opiskelijalipun puoleen hintaan

Nyt kannattaa opiskelijan ajaa onnikalla. Kuva: Oulun kaupunki

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kampanja toteuttaa paitsi Oulun seudun liikenteen valmisteilla olevaa joukkoliikennestrategiaa, myös koko Oulun kaupunkistrategiaa, jossa halutaan edistää neljän vuodenajan kestävän liikkumisen kulkutapoja. Oulussa halutaankin näin paitsi toivottaa syksyllä aloittaneet opiskelijat entistä paremmin tervetulleiksi kaupunkiin ja opiskelijaelämään, myös muistuttaa joukkoliikenteen edullisuudesta ja kestävyydestä.

“Oulun onni on se, että itsestään ja suhteestaan luontoon on helppo pitää huolta. Koska nuoresta sukupolvesta kasvaa tulevaisuuden toivo, opiskelijoita halutaan kannustaa entistä enemmän kestäviin liikkumistapoihin positiivisen anarkian hengessä. Nyt höylätään oikeasta paikasta, opiskelijoiden rahapussiin kohdistuvista kustannuksista!” perustelee kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Oulussa myös pyöräily on tunnetusti varteenotettava matkantekomuoto. Kestävän liikkumisen lokakuun teemaa viedään eteenpäin yhteistyössä myös Oulun polkupyöräilijät ry:n kanssa.

Kuukausi polkaistiin käyntiin viime viikonloppuna Pyöräliiton ja Oulun kaupungin järjestämällä Velo Finland -tapahtumalla. Tapahtumassa puhuttiin kestävästä liikkumisesta myös siitä näkökulmasta, kuinka joukkoliikenne ja pyöräily voidaan yhdistää.

”Oulussa on hyvä pyöräillä ennen kaikkea siksi, että pyöräteitä on rakennettu erilleen autoliikenteestä rauhallisille ja oikaiseville reiteille. Pyöräilyä tarvitaan lisää lukuisista eri syistä, ja sitä lisätään eniten kehittämällä infraa pyöräilylle ystävällisemmäksi. Jotta muutos saadaan käyntiin, pyöräilystä tulee puhua”, sanoo Oulun polkupyöräilijöiden varapuheenjohtaja Pasi Haapakorva.