Nyt halutaan Oulun asukasilloista parempia – anna ideasi ja voita kassillinen kahvia

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Maiju Teeriaho, kuvassa keskellä, toivoo kuntalaisilta paljon hyviä ideoita asukasiltojen elähdyttämiseen. Kuva: Mun Oulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Haluaisitko lisää tietoa jostakin ilmiöstä, joka Oulussa tapahtuu juuri nyt? Millaisia muutoksia haluaisit omalle asuinalueellesi? Mistä asioista sinä haluaisit kuulla lisää tai keskustella asukasilloissa?

Oulun kaupungin yhteisötoimi haluaa lisätä ja parantaa eri kaupunginosissa järjestettäviä asukasiltoja ja toivoo asukkailta vinkkejä, mitä siellä olisi mielekästä käsitellä.

Asukasillat on perustettu, jotta kuntalaiset saisivat enemmän tietoa kotikaupungistaan ja voisivat vaikuttaa asioiden suuntaan paremmin.

”Asukasiltoihin voi kuka vaan tulla keskustelemaan ja vaikuttamaan omaa aluetta ja koko kaupunkia koskeviin ajankohtaisiin asioihin. Ajankohtaiset asiat voivat liittyä esimerkiksi asuinalueen välittävään toimintakulttuuriin, turvallisuuteen, viihtyisyyteen sekä yhteisiin tapahtumiin”, kertoo kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Maiju Teeriaho Oulun kaupungin yhteisötoiminnasta.

Kilpailun avulla ideoita

Yhteisötoiminta on asiaa edistääkseen halunnut käynnistää kilpailun, jolla innostetaan kuntalaisia kertomaan, millaisia asioita heillä on mielen päällä.

”Haluamme järjestää asukasiltoja kuntalaistalaisten toiveisiin vastaten. Nyt keräämme tietoa, millaiset asiat kuntalaisia kiinnostavat”, sanoo Teeriaho.

”Mikä olisikaan mukavampaa kuin tehdä jotain oman elinympäristön kannalta tärkeää, kuten päästä vaikuttamaan oman alueen asioihin ja samalla voittaa jotain kisailusta. Siksi nyt kisataan oikealla asialla.”

”Toivomme, että mahdollisimman moni oululainen saa kuntalaisena äänensä kuuluviin kaupunkiorganisaatiossa. Asukasillat ovat kätevä tapa koota yhteen asukkaat, toimijat tai päättäjät. Terveiset välittyvät niin kuntalaisilta virkahenkilöille kuin virkahenkilöiltä kuntalaisille ja asukasilloissa voidaan pitää infoiskuja hyvin monenlaisista asioista”, Maiju Teeriaho kuvailee.

Osallistu kilpailuun vastaamalla:

1. Mistä asiasta tai aiheesta haluaisit asukasillan pidettäväksi asuinalueellasi? Kuvaile mahdollisimman tarkkaan ideasi.

2. Ketä tai millaisia asiantuntijoita (kaupungilta tai muulta taholta) toivoisit asukasillassa kuultavan tai haluaisit jututtaa?

3. Osallistuisitko asukasiltaan mieluiten verkon välityksellä vai paikan päällä?

Lähetä vastauksesi sähköpostitse maiju.teeriaho@ouka.fi . Muistathan laittaa vastaukseesi mukaan nimesi, puhelinnumerosi ja kaupunginosan, jossa asut. Kilpailu kestää 22.12.2022 saakka.

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa oululainen. Osallistua voi niin monella idealla kuin haluaa. Luvassa on monenlaisia palkintoja, kuten kassillinen kahvipaketteja.