Kuusi puoluejohtajaa keskustelee ensi viikolla Oulussa pohjoisen tulevaisuudesta

Puoluejohtajat Li Andersson, Sari Essayah, Harry Harkimo, Maria Ohisalo, Petteri Orpo ja Riikka Purra keskustelevat viikon päästä Oulussa.

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Kauppaklubi ja Oulun Nuorkauppakamari järjestävät yhteistyössä muun muassa Oulun kaupungin kanssa Arvoseminaarin Oulun teatterin Pikisalissa tiistaina 17. tammikuuta.

Teemana tänä vuonna on Pohjoisen elinkeinoelämän tulevaisuus. Teema nojautuu vahvasti Pohjoiseen ohjelmaan, eli Oulun kaupungin ja muiden pohjoisen alueen eri toimijoiden esittämiin hallitusohjelmatavoitteisiin tälle vuodelle. Siinä tavoitellaan muun muassa Suomen geopoliittisen aseman vahvistamista pohjoisen osaamista hyödyntämällä, Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisten alueiden yhteistyön vahvistamista ja rahoitusta investointeihin, jotka säteilevät kasvua ja turvallisuutta pohjoista aluetta laajemmallekin.

”Sen pohjalta tulevat kysymykset ja keskustelut: mikä on strategisesti pohjoisen merkitys Suomessa ja miten puolueiden puheenjohtajat näkevät Pohjois-Suomen aseman ja tulevaisuuden”, Arvoseminaarin projektipäällikkö Anna Poropudas kertoo.

Piia-Noora Kaupin juontamaan paneelikeskusteluun osallistuvat puolueiden puheenjohtajista Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.), Harry Harkimo (liik.), Maria Ohisalo (vihr.), Petteri Orpo (kok.) sekä Riikka Purra (ps.). Pääministeri Sanna Marinia (sd.) ja valtiovarainministeri Annika Saarikkoa (kesk.) ei Poroputaan mukaan valitettavasti saatu mukaan aikataulusyistä, mutta eduskuntavaalien alla keskustelusta on odotettavissa joka tapauksessa vireää ja vilkasta.

Ohjelmassa myös Etiikkapalkinnon jako

Ensi vuonna 20 vuotta täyttävä Arvoseminaari on johtamisen vastuullisuuteen ja arvojohtajuuteen nojautuva seminaari, joka järjestetään eri teemalla vuosittain Oulussa.

Tapahtuman ohjelmaan kuuluu myös Etiikkapalkinnon jakaminen. Se voidaan myöntää yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on omalla esimerkillään pitkäjänteisesti edistänyt merkittävällä tavalla eettistä arvomaailmaa omassa yhteisössään tai sen ulkopuolella ja saanut aikaan konkreettisia tuloksia. Oulun Kauppaklubin ja Oulun Eteläisen Rotaryklubin aiemmin vain Oulun seudulla vuosittain jakaman etiikkapalkinnon myöntämisperusteet on laajennettu kattamaan koko Pohjois-Suomea. Viime vuonna Etiikkapalkinnon voitti Rukakeskus Oy.

Tapahtumaan on vielä saatavilla lippuja. Lipunmyynti päättyy 12. tammikuuta.

Arvoseminaari Oulun Teatterin Pikisalissa 17.1. klo 17. Lisätietoja: https://arvoseminaari.fi/

 

 

Lue myös