Kaupunkilaisten vuoro jälleen vaikuttaa – osallistuvan budjetoinnin äänestys alkaa Oulussa ensi viikolla

Viime vuonna osallistuvan budjetoinnin varoilla toteutettiin muun muassa kirjastoauto ja musiikkiesitys lapsille Hollihaassa, laavu Kivikkokankaan nuotiopaikalle ja paljon muuta. Kuva: Mun Oulu

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Osallistuva budjetointi on tänä vuonna isompi kuin koskaan: tällä kertaa oululaisten ideoita toteutetaan yli kolme kertaa isommalla summalla kuin aiemmin. Oululaiset antoivat tammikuussa ennätysmäärän ideoita, miten kaupungin tulisi käyttää 240 000 euroa asukkaiden hyvinvoinnin ja viihtyvyyden parantamiseen.

Maanantaina 6. toukokuuta alkaen on jälleen aika äänestää Oulun kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa, mitkä asukkaiden ideoista laaditut ehdotukset kaupunki toteuttaa.

Äänestyksessä on mukana monipuolisesti ehdotuksia eri aihealueista. Mukana on muun muassa liikuntaan ja ulkoilumahdollisuuksiin, harrastetoimintaan, hyvinvointiin, kulttuuriin ja ympäristöön liittyviä ehdotuksia. Äänestys on avoinna 6.–19. toukokuuta.

Äänestys Osallistu Oulu -sivustolla

Kaikki äänestykseen menevät ehdotukset julkaistaan äänestyksen alkaessa budjetteineen Osallistu Oulu -sivustolla, missä myös äänestäminen tapahtuu. Äänestää voivat kaikki tänä vuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat oululaiset.

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti tunnistautumalla. Oulun kaupungin koulujen oppilaat voivat äänestää koulutyössään käyttämillään tunnuksilla. Tarkemmat äänestysohjeet löytyvät Osallistu Oulu-sivustolta äänestyksen alkaessa.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua. Osallistuva budjetointi rahoitetaan valtion kunnille jakamasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rahasta.

Äänestää voi 6.–19. toukokuuta tästä linkistä.