Kansainvälisen merenkulkujärjestön vastavalittu pääsihteeri Arsenio Domingues perehtymässä Oulussa pohjoisiin olosuhteisiin

Kansainvälisen merenkulkujärjestön vastavalittu panamalainen pääsihteeri Arsenio Dominguez tutustuu muun muassa Oulun Satamaan. Kuvat: Oulun Satama / IMO

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa vierailee kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n vastavalittu pääsihteeri Arsenio Dominguez helmi-maaliskuun vaihteessa. Vierailun tarkoituksena on perehtyä Pohjois-Suomen erityiskysymyksiin ja arktisiin olosuhteisiin.

IMO eli Kansainvälinen merenkulkujärjestö on YK:n alainen erityisjärjestö, joka vastaa kansainvälisen merenkulun turvallisuudesta ja tekee toimenpiteitä merenkulun ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Suomen vierailullaan pääsihteeri Arsenio Dominguez tutustuu talviseen merenkulkuun sekä Pohjois-Suomen erityiskysymyksiin: Perämeri on koko talven jäässä ja ilmastonmuutos on tuonut uusia haasteita arktiselle merenkäynnille.

”Pohjoisen vientiteollisuus on pitkälti merenkulun varassa ja meillä Oulussa on Pohjois-Suomen suurin yleissatama. Pohjoisella on myös erittäin merkittävä rooli tulevissa vihreän siirtymän investoinneissa. Tällä hetkellä kiinnostavia yhdessä käsiteltäviä aiheita ovat myös muuttunut geopolitiikka, sen vaikutukset globaaleihin logistiikkaketjuihin sekä Suomen Nato-jäsenyyden merenkululle tuomat vaikutukset”, sanoo Oulun sataman johtaja Marko Mykkänen.

Ohjelmassa myös Polar Bear Pitching

Oulun yliopistolla pääsihteeri Dominguez tutustuu uusiutuvien energialähteiden tutkimukseen ja osaamiseen. Tulevaisuuden nollahiiliset energiaratkaisut ovat globaali haaste, jota ratkaistaan digitalisaatiolla ja vihreiden polttoaineiden käyttöönotolla.

Pääsihteeri tapaa Oulussa Meriteollisuus ry:n puheenjohtaja Patrik Rautaheimon sekä Meriteollisuus-klusterin yrityksiä sekä norjalaisen Telenor Maritimen, joka on perustanut Ouluun merenkulun digitasalisaation osaamiskeskuksen. Oulussa kehitetty reaaliaikainen merenkulun tiedonjakoalusta on merkittävä tekijä merenkulun päästöjen vähentämisessä matkalla kohti kestävää merenkulun tulevaisuutta.

Oulussa pääsihteeri vierailee myös Polar Bear Pitching -tapahtumassa ja tapaa Oulun kaupungin ja Oulu Sataman johtoa.