Siirry suoraan sisältöön

Tunnetko jo Tiernan koulun?

28.5.2020

Moni ainakin iäkkäämpi oululainen muistaa hyvin Heinätorin ja Kajaanintullin koulut. Samoin Leinonpuiston koulu on monelle ainakin nimenä tuttu. Tiernan koulu voi sen sijaan olla outo nimi.

Tiernan koulu -nimen alla toimivat edelleen aiemmin erilliset kaupungin neljä erityiskoulua: Heinätori, Kajaanintulli, Leinonpuisto ja Sairaalakoulu. Erityiskoulut yhdistyivät vuonna 2017 hallinnollisesti yhdeksi kouluksi. Koulu sai nimen Tiernan koulu. Tiernan koululla on tällä hetkellä 12 toimipaikkaa eri puolilla keskustaa.

Tiernan koulun alla toimivien Heinätorin ja Kajaanintullin koulujen nimet ovat edelleen käytössä yksiköiden niminä. Samoin viime vuonna 40-vuotista taivaltaan juhlineen Sairaalakoulun.

Leinonpuiston eri toimipaikat ovat pitkän odottelun jälkeen saamassa uudet tilat Toppilaan, Merikosken koulun Merituulen yksikön pihapiiriin Kauppaseurantielle. Uuden koulun ovet avautuvat ensi tammikuussa.

”Kouluun siirtyvät opiskelemaan Leinonpuiston oppilaat Tuiran, Komun, Viipaleen ja Ankkurin toimipaikoista. Leinonpuiston koululla on yli sadan vuoden historia Oulun kaupungin erityiskouluna, ja nimi halutaan säilyttää. Uuden toimipaikan nimeksi tulee Tiernan koulu, Leinonpuisto”, Tiernan koulun rehtori Nina Oksman kertoo.

Leinonpuiston viidennessä toimipaikassa Kasarmintiellä koulutyö jatkuu entiseen malliin. Sekin saa tosin uuden nimen.

”Kasarmintien yksikkö on vakiinnuttanut lempinimen Kassu. Virallinen nimi K4 tulee osoitteesta Kasarmintie 4, mutta se ei ole löytänyt tietään ihmisten suuhun. Nimi on ensi vuoden alusta Tiernan koulu, Kasarmintie”, rehtori Oksman kuvailee.

Sairaalakoulu toimii kahdessa paikassa: Aapistiellä ja Peltolassa. Tiernan kouluun kuuluvat myös Intiössä Tykistökadulla toimivat pajaluokat.

Tiernan koulu

  • Tammikuusta 2021 alkaen Tiernan koululla on seitsemän toimipaikkaa: 
  • Tiernan koulu, Leinonpuisto (Kauppaseurantie 2)
  • Tiernan koulu, Sairaalakoulu: Aapistien yksikkö (Aapistie 4) ja Peltolan yksikkö (Peltolantie 15)
  • Tiernan koulu, Kajaanintulli (Koulukatu 16)
  • Tiernan koulu, Heinätori (Torikatu 45)
  • Tiernan koulu, Pajaluokat (Tykistökatu 13)
  • Tiernan koulu, Kasarmintie (Kasarmintie 4)

Tiernan koulun kotisivut Oukan sivuilla

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tiernan koulun uusimmat tilat valmistuvat vuoden loppuun mennessä Toppilaan Kauppaseurantielle. Yksikkö saa nimekseen Tiernan koulu, Leinonpuisto. Kuva: Mikko Säkkinen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös