Tunnetko jo Tiernan koulun?

Tiernan koulun uusimmat tilat valmistuvat vuoden loppuun mennessä Toppilaan Kauppaseurantielle. Yksikkö saa nimekseen Tiernan koulu, Leinonpuisto. Kuva: Mikko Säkkinen.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tiernan koulu -nimen alla toimivat edelleen aiemmin erilliset kaupungin neljä erityiskoulua: Heinätori, Kajaanintulli, Leinonpuisto ja Sairaalakoulu. Erityiskoulut yhdistyivät vuonna 2017 hallinnollisesti yhdeksi kouluksi. Koulu sai nimen Tiernan koulu. Tiernan koululla on tällä hetkellä 12 toimipaikkaa eri puolilla keskustaa.

Tiernan koulun alla toimivien Heinätorin ja Kajaanintullin koulujen nimet ovat edelleen käytössä yksiköiden niminä. Samoin viime vuonna 40-vuotista taivaltaan juhlineen Sairaalakoulun.

Leinonpuiston eri toimipaikat ovat pitkän odottelun jälkeen saamassa uudet tilat Toppilaan, Merikosken koulun Merituulen yksikön pihapiiriin Kauppaseurantielle. Uuden koulun ovet avautuvat ensi tammikuussa.

”Kouluun siirtyvät opiskelemaan Leinonpuiston oppilaat Tuiran, Komun, Viipaleen ja Ankkurin toimipaikoista. Leinonpuiston koululla on yli sadan vuoden historia Oulun kaupungin erityiskouluna, ja nimi halutaan säilyttää. Uuden toimipaikan nimeksi tulee Tiernan koulu, Leinonpuisto”, Tiernan koulun rehtori Nina Oksman kertoo.

Leinonpuiston viidennessä toimipaikassa Kasarmintiellä koulutyö jatkuu entiseen malliin. Sekin saa tosin uuden nimen.

”Kasarmintien yksikkö on vakiinnuttanut lempinimen Kassu. Virallinen nimi K4 tulee osoitteesta Kasarmintie 4, mutta se ei ole löytänyt tietään ihmisten suuhun. Nimi on ensi vuoden alusta Tiernan koulu, Kasarmintie”, rehtori Oksman kuvailee.

Sairaalakoulu toimii kahdessa paikassa: Aapistiellä ja Peltolassa. Tiernan kouluun kuuluvat myös Intiössä Tykistökadulla toimivat pajaluokat.

Tiernan koulu

  • Tammikuusta 2021 alkaen Tiernan koululla on seitsemän toimipaikkaa: 
  • Tiernan koulu, Leinonpuisto (Kauppaseurantie 2)
  • Tiernan koulu, Sairaalakoulu: Aapistien yksikkö (Aapistie 4) ja Peltolan yksikkö (Peltolantie 15)
  • Tiernan koulu, Kajaanintulli (Koulukatu 16)
  • Tiernan koulu, Heinätori (Torikatu 45)
  • Tiernan koulu, Pajaluokat (Tykistökatu 13)
  • Tiernan koulu, Kasarmintie (Kasarmintie 4)

Tiernan koulun kotisivut Oukan sivuilla

 

Lue myös