Siirry suoraan sisältöön

Ravintoloissa halutaan huolehtia asiakkaiden turvallisuudesta

5.12.2020

Tänään Oulun ravintoloissa otetaan käyttöön uusia varotoimia, jotta koronavirus ei leviäisi.

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat koronavirusepidemian leviämisvaiheessa ja sen vuoksi ravitsemisliikkeiden rajoituksia on tiukennettu. Valtioneuvosto antoi torstaina 3.12. asetuksen, jonka mukaan Pohjois-Pohjanmaalla noudatetaan samoja rajoituksia kuin niinikään leviämisvaiheessa olevalla Uudellamaalla on noudatettu.

Tähän asti Pohjois-Pohjanmaan ravintoloissa ovat olleet käytössä perusvaiheen rajoitukset.

Joulukuun 5. päivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ravintolat ja baarit saavat olla auki kello 23 saakka ja avata ovensa taas aamuviideltä. Alkoholin anniskelun on päätyttävä kello 22.

Ruokaravintolat saavat täyttää asiakaspaikoistaan 75 prosenttia. Anniskeluravintolat saavat täyttää puolet asiakaspaikoista.

Lukuisia turvatoimia käytössä

Ravintola Pannun ja Puistolan sekä pizzeria Cantinan yrittäjä Sari-Helena Forsman sanoo, että uudet rajoitukset eivät hirvittävästi poikkea hänen ravintoloissaan jo käytössä olleista. Asiakaspaikkoja on rajattu noin neljänneksellä jo aiemmin.

”Ravintoloiden omavalvonnassa on tähän asti vaadittu riittäviä turvaetäisyyksiä pöytien välille, joten olemme vähentäneet asiakaspaikkoja.”

Forsmanin ravintoloissa henkilökunta käyttää joko suojamaskia tai visiiriä. Maskia suositellaan myös asiakkaille muulloin kuin aterioidessa.

Lisäksi kaikki kosketuspinnat, muun muassa ruokalistat, ovenkahvat ja henkarit, on käsitelty antibakteerisella pinnoitteella. Pintoja myös desinfioidaan ahkerasti.

”Asiakasmäärää rajaamme esimerkiksi porrastamalla varauksia, jotta ruuhkia ei synny. Brunssilla on seisova pöytä, mutta henkilökunta annostelee ruuat, ettei asiakkaiden tarvitse kosketella ottimia”, Forsman kertoo.

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on yrittäjälle tärkeää.

Tänään voimaan tullut ravintoloita koskeva asetus on voimassa 15. joulukuuta saakka. Sen jälkeen rajoituksista säädetään uudella asetuksella.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ravintola Puistolan yrittäjä Sari-Helena Forsman
”Perus- ja kiihtymisvaiheessa pöytien välillä on ollut vähintään metri, nyt väliä kasvatetaan lähemmäs kahta metriä”, sanoo yrittäjä Sari-Helena Forsman. Kuva on otettu ennen uusien ohjeiden julkistusta. Kuva: Sanna Häyrynen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta