Siirry suoraan sisältöön

Oulun Musiikkijuhlilla kuljetaan kamarikonserteilla Amerikkaan

28.2.2022

Oulun Musiikkijuhlien klassisen musiikin teemana on tänä keväänä Amerikka eri hahmoissaan. Taiteilijavieraiksi saapuu kaarti kansainvälisiä esiintyjiä ulkomailta, muualta Suomesta ja myös Oulusta.

Vuoden 2017 Kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun voittanut yhdysvaltalaispianisti Mackenzie Melemed konsertoi vuoden 2022 Oulun Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa.

Madetojan salissa lauantaina 12. maaliskuuta kuultavassa pianorestiaalissa Melemed muuttuu Sergei Rahmaninoviksi ja esittää Rahmaninovin soolokonsertin konserttiohjelman kokonaisuudessaan. Bachin, Beethovenin ja Chopinin teoksilla täytetty ilta huipentuu venäläispianistin omiin virtuoosikappaleisiin.

Festivaalin kamarimusiikkisarjassa kuullaan neljä konserttia ja musiikkijuhlien merkkitapaus on Oulu Sinfonian kanssa yhteistuotantona toteutettavat Star Wars – A New Hope -elokuvan näytökset Madetojan salissa.

Ensimmäinen Immigrants-konsertti järjestetään Tulindbergin salissa 19. maaliskuuta, jonka jälkeen Madetojan salissa on vuorossa God Bless America. Kamarikonsertit päättää sunnuntaina 20. maaliskuuta I Have a Dream Karjasillan kirkossa.

Lisäksi musiikkijuhlilla on paljon lapsille suunnattua ohjelmaa.

Oulun Musiikkijuhlat 12.–27.3.2022 on monialainen kaupunkifestivaali, joka tuo Ouluun kansallisia ja kansainvälisiä tähtiartisteja ja konserttielämyksiä niin klassisen kuin rytmimusiikin saralta. Maaliskuisen festivaalin lisäksi Oulun Musiikkijuhlat tarjoaa konserttisarjoja ja yksittäisiä musiikkitapahtumia ympäri vuoden. OMJ Jazz & Etno kevät 2022 on tammikuusta toukokuuhun kestävä seitsemän konsertin sarja.

Koko musiikkijuhlien ohjelma tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yksi musiikkijuhlien vierailijoista on yhdysvaltalainen pianisti Mackenzie Melemed. Kuva: Jiyang Chen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta