Siirry suoraan sisältöön

Oamk Highway avautuu kaikille Oulun lukiolaisille

26.5.2021

Oulun ammattikorkeakoulun Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikön Oamk Highway -opintokokonaisuus avautuu ensi lukuvuodesta alkaen kaikille Oulun kaupungin lukioiden opiskelijoille.

Oamk Highwaytä on pilotoitu kuluvana lukuvuonna 2020-21 Laanilan ja Oulunsalon lukioissa. Oulun lukiolaiset pääsevät ilmoittautumaan Oamk Highwayhin ensi elokuusta alkaen.

Oulun kaupungin lukiojohtaja Pekka Fredriksson on tyytyväinen Oamk Highwayn laajentumisesta.
”Volyymeja on hyvä saada isommaksi, ja tarjota mahdollisuus tasapuolisesti Oulun lukiolaisille. Näen, että tulevaisuudessa tämä on tärkeä ja motivoiva väylä korkeakouluopintoihin ilman ylioppilaskirjoituksiin tai pääsykokeisiin liittyvää stressiä. Kysymyksessä näyttää olevan myös hyvin työllistävät alat.”

Tytöt myös mukaan

Myös Oulun ammattikorkeakoulun Tekniikan ja Luonnonvara-alan yksikön johtaja Ville Isoherranen on iloinen Oamk Highwayn laajentumisesta ja toivottaa kaikki lukiolaiset tervetulleiksi Oamk Highwaylle. Hän rohkaisee erityisesti tyttöjä hakeutumaan tekniikan opintoihin.
”Oulun ammattikorkeakoulu on hyvä valinta tulla opiskelemaan insinööriksi, Linnanmaan kampuksen uudet ja modernit oppimisympäristöt ja laboratoriot tukevat käytännönläheistä oppimista. Oamkista valmistuneet insinöörit työllistyvät hyvin. Insinöörin ammatti on monipuolinen ja kansainvälinen, ja nyt opiskelupaikan voi varmistaa jo lukioaikana.”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oamk Highway -reitin avulla opiskelija voi saada korkeakoulupaikan jo toisen asteen aikana suorittamalla 15 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja toisen asteen tutkinnon lisäksi.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta