Siirry suoraan sisältöön

Nuorten Oulu -chatista apua nopeasti ja nimettömänä

13.9.2023

Nuorten Oulu -chatistä 13–29-vuotiaat oululaisnuoret saavat apua, tukea ja neuvontaa erilaisiin elämän haasteisiin. Chatissä nuori voi maksutta ja luottamuksellisesti keskustella kahden kesken eri alojen ammattilaisten kanssa.

Nuorten Oulu -chat on avoinna maanantaista torstaihin kello 18-20. Chatissa työskentelee ammattitaitoisia ja koulutettuja nuorisotyöntekijöitä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan nuoria, auttavat heitä selvittämään ajatuksiaan ja tarjoavat tukea erilaisissa elämäntilanteissa.

Nuorisotyöntekijöiden lisäksi nuorten kysymyksiin vastaavat seksuaalineuvoja, yksilö- ja työvalmentaja, koulupsykologi ja -kuraattori sekä terveydenhoitaja. Ammattilaisilla on vaitiolovelvollisuus, joten nuoret voivat luottaa siihen, että heidän keskustelunsa pysyvät luottamuksellisina.

Chat on moderni ja helppokäyttöinen palvelu, joka toimii netissä. Nuori voi kirjautua palveluun nimettömästi ja aloittaa keskustelun juuri silloin, kun hänellä on tarvetta. Chattiin voi osallistua sekä tietokoneella että älypuhelimella.

Matalan kynnyksen apua

Oulun kaupunki haluaa chatin avulla edistää nuorten hyvinvointia tarjoamalla turvallisen ja matalan kynnyksen kanavan, jossa käsitellä erilaisia elämään liittyviä teemoja.

”Chat on kätevä myös silloin, kun nuori ei oikein tiedä, kenen puoleen kääntyä. Chatin ansiosta nuori saa nopeasti apua ja tukea, mikä voi ennaltaehkäistä haasteiden kärjistymistä. Keskusteluja käydään muun muassa koulustressistä, ihmissuhteista, mielenterveyteen liittyvistä haasteista, seksuaalisuudesta, päihteistä ja harrastusvaihtoehdoista”, nuorisopalveluiden suunnittelija Maria Orrenmaa kuvailee.

Byströmin chat käynnistyi alkujaan syksyllä 2012 IRC-Galleriassa ja tarjosi nuorille mahdollisuuden keskustella eri alojen ammattilaisten kanssa. Vuodesta 2015 lähtien chat siirtyi Byströmin yhdeksi vakituiseksi työmuodoksi. Vuodesta 2021 alkaen chat on toiminut nimellä Nuorten Oulu -chat, ja on nyt osa koko Oulun nuorisopalveluiden palvelukokonaisuutta.

Orrenmaa kannustaa nuoria ottamaan yhteyttä chatissä.

”Jos kaipaat tietoa, vastauksia kysymyksiisi tai vain jonkun luotettavan aikuisen, jolle jutella, chat on juuri sinua varten.”

Linkki Nuorten Oulu -chatiin (puhekupla) löytyy jokaiselta Nuorten Oulun verkkosivuston sivulta: nuortenoulu.fi

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nuorten Oulu -chat on avoinna maanantaista torstaihin kello 18-20. Linkki palveluun löytyy jutun lopusta, osoitteesta nuortenoulu.fi. Kuvituskuva: Oulun kaupunki

Lue myös

Lue lisää aiheesta