Siirry suoraan sisältöön

Nuori, vaikuta vaaleissa – tutustu ehdokkaisiin verkossa

18.11.2022

Oulun nuorisovaalit pidetään 16.–25. marraskuuta. Vaaleilla valitaan Oulun nuorisovaltuusto ONE, joka nimensä mukaisesti edistää nuorten asioita Oulussa.

ONE kehittää nuorison asemaa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia, toimii nuorison äänenä lautakunnissa sekä muissa julkisissa yhteyksissä ja tuo nuorten näkökulmia päätöksentekoon. Valtuusto osallistuu kunnan eri hallintokuntien työn suunnitteluun ja pitää yhteyttä kunnan nuoriin ja heidän parissaan työskenteleviin tahoihin.

Nuorisovaltuustoon valitaan 24 varsinaista ja kuusi varajäsentä. Äänestää vaaleissa voivat kaikki vuosina 2003–2009 syntyneet, eli noin 13–19-vuotiaat oululaiset ja Oulussa opiskelevat nuoret. Äänestäminen tapahtuu ensisijaisesti oppilaitosten kautta ja sähköisesti. Mikäli nuori ei ole opiskelija tai ei pysty äänestämään omassa oppilaitoksessaan, voi hän käydä äänestämässä Byströmin Ohjaamolla.

Vaalien tulos julkistetaan 25. marraskuuta kello 18 Nuorten Oulun somekanavissa. Uusi nuorisovaltuusto aloittaa toimintansa tammikuussa 2023.

Tutustu ehdokkaisiin osoitteessa nuortenoulu.fi/nuorisovaalit.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa päätöksiin. Meneillään ovat nuorisovaalit. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös