Siirry suoraan sisältöön

Musiikkikasvattajien OuluSeSoi juhlii 20-vuotiskonsertissa

6.10.2022

Oululaisista musiikkikasvattajista koostuva OuluSeSoi ry juhlii 20-vuotista taivaltaan lauantaina 8.10. juhlakonsertissa Kulttuuribaanalla Suomen Pankissa.

OuluSeSoi ry on musiikkikasvattajille suunnattu yhdistys, joka kehittää monimuotoista musiikkikasvatuksen pedagogiikkaa ja taiteiden välistä yhteistyötä järjestämällä koulutustapahtumia, tapaamisia, Motelli Sointu -biisintekoleirejä ja konsertteja.

Yhdistys on järjestänyt vuodesta 2002 lähtien Oulun seudulla musiikkikasvattajien Motelli Sointu-päätapahtumaa, jossa sävelletään ja esitetään uusia syntyneitä lauluja. Ensimmäinen Motelli Sointu -leiri järjestettiin 20 vuotta sitten Yli-Kiimingin Vuoton kylällä, ja siitä lähtien leirille on kokoonnuttu tekemään lauluja kerran vuodessa. Tuloksena on yli sata omaa sävellettyä, sanoitettua ja nuotitettua musiikkikappaletta.

”MotelliSointu-viikonloput ovat aika hurjia.  Me tulemme paikkakunnalle perjantaina, sanoitamme ja sävellämme kahtena päivänä, ja syntyy aina useita biisejä. Aihepiirit niissä ovat kulloiseenkin paikkakuntaan liittyviä: tunnetut henkilöt, sanonnat, historia, maisemat – aiheeksi käy mikä vain mistä tuntuu mukava biisi syntyvän. Joskus saamme paikallisten lasten ja opettajien yhdessä tekemiä valmiita tekstejä käyttöömme”, kertoi OuluSeSoin puheenjohtaja Anne Ålander Mun Oululle viime vuonna.

Vuosien mittaan OuluSeSoin kappaleita on esitetty ja käytetty kouluissa, musiikkileireillä, musikaalissa, kuoro-ohjelmistoissa ja erilaisissa konserteissa.  Kappaleita löytyy myös alakoulun musiikinkirjoista.

OuluSeSoi ry:n 20-vuotisjuhlakonsertti lauantaina 8.10.2022 klo 18 Kulttuuribaanalla Suomen Pankissa, Kajaaninkatu 8. Liput ovelta 10 euroa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
OuluSeSoi on tunnettu muun muassa eri puolilla Pohjois-Suomea järjestetyistä Motelli Sointu -biisintekoleireistä. Kuva: Anu Kinnunen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta