Siirry suoraan sisältöön

Ministeri Tuppurainen keskustelee oululaisten kanssa Euroopan tulevaisuudesta

25.11.2021

Ministerit kiertävät syksyn ja talven aikana kuulemassa, miten EU:ta pitäisi suomalaisten mielestä kehittää. Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen tapaa oululaisia ensi viikolla.

Oulun seudun asukkaat saavat kertoa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraiselle näkemyksiään Euroopan tulevaisuudesta ja EU:n kehittämisestä avoimessa kahvitilaisuudessa kulttuuritalo Valveen H20 Konstila -kahvilassa tiistaina 30. marraskuuta kello 15.30 alkaen.

Kahvittelu on osa Eurooppa olemme me -kiertuetta, jolla suomalaisministerit keräävät kansalaisten ajatuksia ja vievät ehdotukset eteenpäin aina Euroopan tulevaisuuskonferenssin EU-täysistuntoihin asti.

Aiemmin samana päivänä nuoret pohjoisesta Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä kokoontuvat pohtimaan Euroopan ja EU:n tulevaisuutta. 

”Odotan mielenkiinnolla, millaisia terveisiä pohjoisen nuoret nostavat esiin. Heidän terveistensä vieminen eteenpäin osaksi tulevaisuuskonferenssia on tärkeää. Yhtä suurella ilolla odotan kuulevani, millaisia näkemyksiä meillä Oulun seudun ihmisillä on Euroopan tulevaisuudesta”, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

Englanninkielistä livelähetystä nuorten keskustelujen yhteenvedosta voi seurata 30.11. kello 12.30 alkaen valtioneuvoston Youtube-kanavalla.

Lue lisää päivän ohjelmasta Eurooppa olemme me -kiertueen sivulta.

Tapahtumpäivän järjestävät valtioneuvoston kanslia, ulkoministeriö, Oulun kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Suomen Barentsin euroarktinen puheenjohtajuus.

Kaikkien yli 16-vuotiaiden tulee esittää EU:n digitaalinen koronatodistus ennen tapahtumiin pääsyä. Lisäksi Oulussa suositellaan käytettäväksi maskia julkisissa sisätiloissa koronatilanteen vuoksi.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ilmakuva Oulun keskustasta
Eurooppa olemme me -kiertue rantautuu marraskuiseen Ouluun. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto, Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta