Siirry suoraan sisältöön

Me itte -hanke vahvistaa rohkeutta ja itseohjautuvuutta

15.4.2021

Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa on käynnistynyt Me itte -pilottihanke kotihoidon kuudessa tiimissä ja suun terveydenhuollon kolmessa tiimissä. Hankkeen tavoitteena on, että palveluksessa on osaavaa henkilöstöä asiakkaiden palvelutarpeeseen nähden.

Hankkeessa pyritään lisäämään henkilöstön ja tiimien itseohjautuvuutta sekä vahvistamaan työntekijöiden uskallusta ja rohkeutta tehdä työssään ratkaisuja itsenäisesti ja vahvistaa tiimien toiminnallisuutta.

Hanke tukee työntekijöiden ja tiimien työhyvinvointia. Henkilöstön rekrytoimiseksi on tärkeää lisätä työn ja työnantajan veto- ja pitovoimaisuutta.

Kotihoidosta suun terveyteen

Hankkeen lähtökohtana on osallistuvien yksiköiden haasteet, rakenteelliset muutokset sekä toimintamallien nykytilanne. Koulutus- ja valmennustilaisuudet sekä yhteiset työpajat järjestetään ensi helmikuuhun mennessä. Hankkeen onnistumista mitataan lähtötilanne- ja seurantakartoituksessa.

Koulutukseen osallistuu kaiken kaikkiaan 69 hoitajaa kotihoidosta ja 55 eri ammattiryhmien edustajaa suun terveydenhuollosta sekä johtotehtävissä olevia henkilöitä. Kouluttajana toimii Valmennustrio.

Me itte on osa Työelämän kehittämisrahaston KEVA-hanketta ja Oulun kaupunki on verkostoitunut Pohjois-Suomessa Kirkon palvelukeskuksen ja Sotkamon kunnan kanssa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hankkeella halutaan tukea hyvinvointipalvelujen työntekijöiden ja tiimien työhyvinvointia. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta