Siirry suoraan sisältöön

Kaikkien aikojen ilmakitaristi kruunataan perjantaina maailmanlaajuisessa virtuaalikisassa

26.8.2021

Mestareiden mestari eli Ilmakitaransoiton MM-kisojen Champion of Champions -virtuaalikilpailu käydään tulevana perjantaina tapahtuman omalla nettikanavalla. Kaikki ilmakitaransoiton maailmanmestarit tapahtuman alusta alkaen eli vuodesta 1996 on kutsuttu mukaan kisaamaan.

Koronaepidemiasta johtuen Oulun Ilmakitaransoiton MM-kisat on jouduttu parin viime vuoden ajalta perumaan. Onneksi tästä huolimatta, organisaatio järjestää kaikille katsojille maksuttoman Champion of Champions -virtuaalikilpailun verkossa.

Tuomareina nähdään muun muassa amerikkalainen Sklar Brothers -koomikkoduo, jonka omalla YouTube-kanavallaan opettaa, kuinka ilmakitaraa soitetaan oikeaoppisesti.

Perjantaisessa kisassa kansainvälinen tuomaristo katsoo ja pisteyttää maailmanmestareiden videoesitykset. Kilpailuun on päässyt joko alkuperäisellä, ensimmäisen kierroksen MM-finaaliesiintymisellä tai aivan uudella 60 sekunnin videolla. Arvioinnissa käytetään tuttua 4.0 - 6.0 -asteikkoa.

Tuomaristossa on itseoikeutetusti myös Eppu Normaali -yhtyeen legendaarinen kitaristi ja ikuinen ilmakitarafani Juha Torvinen, sekä yhdysvaltalainen Sklar Brothers -koomikkoduo, joka on esiintynyt esimerkiksi sarjoissa Better Call Saul, Curb Your Enthusiasm ja Entourage. Lisäksi heiltä löytyy oma Netflix stand-up show.

Champion of Champions -tapahtuman juontaa MM-finaalien tapaan ilmakitaraikoni Dan "Björn Türoque" Crane. Voittajalle on tiedossa kansainvälistä mediahuomiota sekä ainutlaatuinen custom-pokaali.

Champion of Champions -kilpailu nähtävissä tulevana perjantaina 27. elokuuta kello 20 alkaen tässä linkissä Twitchissä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta