Siivouspäivää vietetään tulevana lauantaina – Oulussa jälleen runsaasti myyjiä ympäri kaupunkia

Siivouspäivänä omistajaa vaihtavat niin lelut, vaatteet kuin muutkin hyväkuntoiset käyttötavarat. Kuva: Siivouspäivä

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oululaiset ovat menneinä vuosina olleet aktiivisia Siivouspäivään osallistujia, ja tänäkin vuonna mukaan on ilmoittautunut tapahtumaviikon puolivälissä lähes sata myyjää. Kirpputoritapahtuma on oiva tilaisuus laittaa itselle tarpeeton tavara kiertämään ja tehdä sopuhintaan hyviä löytöjä.

Myyjäksi ryhtyminen on tehty helpoksi, sillä erillistä tapahtumalupaa lupaa ei tarvitse hakea. Myyjän tulee kuitenkin ilmoittaa myyntipaikka Siivouspäivän nettisivujen kautta ja ottaa huomioon muutama käytännön ohje sujuvan tapahtuman varmistamiseksi.

Oulussa Siivouspäivänä noudatetaan seuraavia ohjeistuksia:

1. Jokainen myyjä on vastuussa omasta kirpputoristaan. Kaikkien tulee ilmoittaa myyntipaikkansa Siivouspäivän valtakunnallisilla nettisivuilla www.siivouspaiva.com kohdassa ”ilmoita oma kirpparipaikka”.

2. Pelastustiet, huoltotiet ja kulkuväylät tulee pitää auki. Myyntipaikkojen tulee sijaita ensisijaisesti kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Jos myyntipaikka sijoitetaan nurmikoille, tulee huolehtia, etteivät nurmikot vahingoitu. Kirpputorilla ei saa käyttää raskaita, maahan painuvia pöytä- ja tuolirakenteita.

3. Ajoneuvoja ei saa ajaa tai pysäköidä nurmialueelle, vaan ne tulee sijoittaa merkityille pysäköintipaikoille.

4. Oulussa on kolme laajempaa myyntialuetta, jotka sijaitsevat Åströminpuistossa, Mannerheiminpuistossa sekä Vuolle-opiston pihalla. Mikäli haluat sijoittaa myyntipisteesi Vuolle-opistolle, ole yhteydessä sähköpostilla Tuija Hyppöseen tuija.hypponen@vuolleoulu.fi.

5. Muille alueille sijoittuessa on tärkeää kysyä ensin lupa kaikilla alueella toimivilta tahoilta, kuten yrityksiltä. Valitse siis myyntipaikka, jossa luvan kysyminen on helppoja, esimerkiksi lähikaupan piha.

6. Valitse myyntipaikka, joka ei häiritse yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä. Mikäli pidät kirpputorin yhteisillä piha-alueilla, muista kertoa suunnitelmistasi naapureille ja talonyhtiölle.

7. Puihin ei saa ripustaa mitään.

8. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta. Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksella välittömästi tapahtuman jälkeen. Myyjät huolehtivat myös siivouksesta.

Siivouspäivää organisoiva taho muistuttaa hyvän käsihygienian varmistamisesta ja vinkkaa, että digitaaliset maksuvälineet helpottavat kaupantekoa.

Tapahtuman taustavoimina toimivat Siivouspäivä Oulu, Oulun kaupunki, Oulun kaupunkiympäristö sekä Siivouspäivä.

 

Lue myös