Oulussa on nyt satoja pappeja – synodaalikokouksessa pohditaan pelastuksen teemaa

Tuomiokirkossa pidetään tiistai-iltana synodaalikokouksen yhteinen messu. Kuva: Oona Häikiö

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkkojärjestyksen mukaan piispa kutsuu hiippakuntansa papit ja lehtorit vähintään joka kuudes vuosi synodaalikokoukseen, jonka tehtävänä on käsitellä teologisia kysymyksiä sekä seurakuntien hallintoa koskevia asioita. Edellinen synodaalikokous pidettiin vuonna 2016.

Synodaalikokouksen teemana on tällä kertaa Pelastus. Se haastaa pappeja pohtimaan vaativiakin teologisia kysymyksiä, joilla on merkitystä papin ja myös muidenkin kirkon työntekijöiden arjessa. Kokouksessa pohditaan esimerkiksi sitä, onko pelastus vain tuonpuoleiseen kuuluva käsite vai liittyykö se myös tähän maailmaan ja kirkon toimintaan.

Oulun hiippakunnan synodaalikokouksen pääluennot hotelli Lasaretissa pitävät Helsingin hiippakunnan piispa emeritus Eero Huovinen ja kirkon lähetystyön keskuksen vt. johtaja, teologian tohtori Elina Hellqvist.

Tiistai-iltana kello 18 pidetään  Oulun tuomiokirkossa yhteinen messu. Messun toimittaa vs. tuomiorovasti Eija Nivala ja messussa saarnaa piispa Jukka Keskitalo

Synodaalikokoukseen liittyen on julkaistu myös samanniminen synodaalikirja. Siinä kuvataan pelastukseen liittyviä keskeisiä teologisia näkemyksiä. Tavoitteena on antaa aineksia keskustelulle sekä mahdollistaa perustavien teologisten teemojen ja työn konkreettisten kysymysten vuoropuhelu.

Synodaalikirja löytyy tästä linkistä.