Oulun kaupunki on avannut uudistetut verkkosivunsa – sivusto kaupunkilaisten palveluja varten

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki on uudistanut ouka.fi-verkkosivunsa. Sivut avattiin yleiseen käyttöön keskiviikkona 22. marraskuuta.

Uudistuksessa vaihdettiin sivuston julkaisujärjestelmä kokonaan uuteen. Samalla sivut saivat uuden ilmeen, sisältöjä on selkiytetty ja sivuilla on uusia käyttäjää helpottavia esitystapoja.

”Sisältötyö jatkuu edelleen uuden sivuston julkaisun jälkeen. Muun muassa englanninkielinen osuus täydentyy, kun sisältöjen käännöstyö etenee loppuvuoden aikana”, kertoo Oulun kaupungin verkkoviestintäpäällikkö Martti Holma.

Palautetta odotetaan

Moni asia uusilla sivuilla löytyy uudesta osoitteesta. Hakukoneiden ja linkkien kautta käyttäjä voi varsinkin heti julkaisun jälkeen päätyä ilmoitukseen ”Sivua ei löydy”. Tässä tilanteessa kannattaa käyttää sivuston valikkoja tai sivuston omaa hakukonetta asian etsimiseen. Päävalikko ja haku löytyvät sivujen yläreunasta.

Jokaisella sivun lopussa on palautepainikkeet, joiden kautta käyttäjät voivat antaa palautetta kyseisestä sivusta.

”Kaupunki toivoo, että kuntalaiset ja muut sivujen käyttäjät käyttävät hetken aikaa palautteen antamiseen, jos huomaavat sivulla korjattavaa. Palautteet auttavat sivujen kehitystyössä.”

Kaupungin palvelut pääasiana

Tuoreiden tilastojen mukaan Oulun kaupungin verkkosivuilla on vuodessa noin kolme miljoonaa kävijää. Sivujen katselukertoja kertyy pyöreästi 10 miljoonaa.

Sivuston päätehtävä on kertoa kaupungin palveluista ja toiminnasta kaupunkilaisille. Palveluiden ohella tärkeä osa sivuston sisältöä ovat kaupungin ajankohtaiset uutiset.

Uusien verkkosivujen suunnittelussa on hyödynnetty käyttäjätilastoja ja käyttäjäkyselyiden tuloksia. Sivujen kehitysversio oli elokuussa käyttäjien kommentoitavana. Kaupunki sai paljon hyviä palautteita kehitystyön tueksi.

Sivuston uutena julkaisujärjestelmänä toimii avoimeen lähdekoodiin perustuva Drupal. Kaupungin kumppani sivujen suunnittelussa ja toteutuksessa on Siili Solutions.

Uuden Oulun kaupungin verkkosivut löytyvät tutusta osoitteesta www.ouka.fi