Oman kirja-agentuurin perustamisesta haaveileville on tarjolla infotilaisuus BusinessAsemalla

Kirjallisuusalan yrittäjyydestä haaveileva saa apua toiminnan aloittamiseen BusinessOulusta sekä Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry:n palveluista. Kuva: Mostphotos

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tapahtuma on osa Oulun kirjailijaseuran Black Hole -hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Seuran puheenjohtaja Antti Leikaksen mukaan hanke on hyvä ponnahduslauta kirja-agentuurille.

”Agentuuritoiminta on lähtökohtaisesti käännösoikeuksien myymistä. Elokuvaoikeuksia voi ajatella myytävän myös kotimaan markkinoille, mutta koska ne ovat niin pienet, on kansainvälisyys heti alusta alkaen keskeinen elementti”, Leikas kertoo.

Yritystoiminnan perustaminen vaatii muun muassa ymmärrystä yritystoiminnan luonteesta, hyvät yhteistyöverkostot sekä osaamista yritysrahoituksen hakemisesta.

”Kirja-agentuurin perustajan on tärkeää omata kokemusta kustannusalasta, myynnistä, kansainvälisistä messuista ja verkostoista sekä kirjallisuudesta”, Leikas sanoo.

”Olisi hyvä saada myös muutama lupaava kirjailija talliin heti alkuun”, hän jatkaa.

Yrityksen perustamisen kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin, sillä tilaisuudessa asiantuntija Anna Ryynänen BusinessOulusta kertoo, millaisia palveluita heillä on tarjota yritystoimintaa suunnitteleville.

Lisäksi yritysneuvoja Anneli Rinta-Paavola Oulun Seudun Uusyrityskeskuksesta antaa tietoa, millaista apua keskuksesta voi saada yrityksen perustamiseen.

Infotilaisuus pidetään tiistaina 20. syyskuuta klo 13 BusinessAseman Piki-kokoustilassa, osoitteessa Hallituskatu 36 B, Oulu. Ilmoittautumiset perjantaihin klo 16. syyskuuta mennessä osoitteeseen: tuomo.heikkinen@kirjallisuudentalo.fi

Black Hole -hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaanliitto sekä Oulun kaupunki.

Lue myös