Moottorikelkat kiitävät taas pesäpallostadionilla viikonloppuna

Jo perinteikäs Stadioncross Oulu kuuluu Oulun suosituimpiin talvitapahtumiin. Kuva: Petri Kurkinen

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä Stadioncross Oulu palaa tänä vuonna tutulle paikalleen viikon 8 loppuun: tapahtumapäivät ovat perjantai ja lauantai 24.–25.2. Kilpailuun on tulossa Euroopan snowcross-kuljettajien parhaimmista, noin 150 kilpailijaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Oulun tapahtuma on kasvanut Euroopan suurimmaksi stadioncross-kilpailuksi, ja järjestäjien mukaan kilpailijoiden määrää on tänä vuonna jopa jouduttu rajoittamaan varikkoalueen pienuuden vuoksi.

Kova kisa Bothnia Cupista

Tapahtuman pääkilpailu on Pro-luokan Bothnia Cup, joka koostuu kolmesta osakilpailusta kahden päivän aikana.

Perjantai-iltana klo 18 alkaen ajetaan stadioncrossin SM-kilpailu, joka on samalla Bothnia Cupin ensimmäinen osakilpailu. Illan finaalin voittaja on stadioncrossin Suomen mestari.

Lauantaina klo 15 ajetaan toinen osakilpailu, pudostuskilpailuna käytävä Dominator-kaksintaistelukilpailu. Eriä ajetaan niin kauan, että jäljellä on enää kolme kuljettajaa, jotka ratkaisevat voiton kolmen kierroksen finaalissa.

Lauantai-iltana klo 18 alkaen ajetaan Bothnia Cupin kolmas ja ratkaiseva osakilpailu, Super Snocross. Tämän kilpailun finaalista jaetaan tuplapisteet, joten Bothnia Cupin mestaruus ratkennee tuttuun tyyliin vasta viimeisessä finaalissa.

Molempina päivinä kilpailut aloitetaan jo klo 14 kansallisten luokkien kilpailuilla. Perjantaina ajavat kaikki Junior-luokat sekä veteraanit. Lauantaina ajavat naiset sekä Sport ja Pro Lite -luokat.

Pääkisassa kolme oululaista

Bothnia Cupin ennakkosuosikkina pidetään ruotsalaista Gustav Sahlstenia, joka vei viime vuonna voiton. Kovana haastajana Sahlstenille pidetään pudasjärveläislähtöistä Joonas Keskiahoa, vuoden 2020 Bothnia Cupin voittajaa, joka on tällä kaudella voittanut kaikki kolme snowcrossin SM-osakilpailua.

Bothnia Cupissa nähdään myös kolme oululaista kilpailijaa. Aleksi Rehu oli viime vuonna kuudes ja Jonas Laakkonen seitsemäs. Nyt mukana on myös viime kauden Pro Lite -luokan SM-pronssimitalisti ja täksi kaudeksi Pro-luokkaan noussut Hermanni Aitto-oja.

Kilpailut ovat seurattavissa myös livestriiminä osoitteessa www.solidsport.com/snowcrossoulu.

Lisätietoja: www.snowcrossoulu.com