Mehiläisiä, kaverikoiria, alpakoita, taikatemppuja – paljon nähtävää Linnanmaan lähiruokapäivillä

Likis tuo kymmeniä lähiruokatoimijoita Linnanmaalle ensi viikonloppuna eli 16.–17. syyskuuta. Kuvituskuva: Mostphotos

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Olemme saaneet erittäin mukavan ja monipuolisen kattauksen alueemme lähiruoka- ja käsityöyrittäjiä paikan päälle. Tapahtuman yksi päätarkoituksista on edistää kestävää ruoantuotantoa Oulun seudulla ja se toteutuu hyvin”, Likis-tapahtumasta vastaava lehtori Satu Välijärvi Oulun ammattikorkeakoulusta kertoo.

Likis tarjoaa koko viikonlopun ajan ohjelmaa koko perheelle. Ohjelmassa on sekä lauantaina että sunnuntaina muun muassa poniajelua, traktoriesittelyä, pomppulinna ja kepparirata. Lauantaina ohjelmistoon kuuluu tietoisku mehiläisten hoidosta ja hunajasta. Likikseen tulee myös ruokavieraita Ruotsista. Sunnuntaina yleisöä viihdyttää taikuri ja paikan päällä on kaverikoiria ja alpakoita.

Likis on nyt jo seitsemättä kertaa järjestettävä Oulun ammattikorkeakoulun ja Oamkin agrologiopiskelijoiden järjestämä lähiruokatapahtuma, joka edistää ekologista ja kestävää ruoantuotantoa Oulun seudulla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Maistuva maaseutuyritys palkitaan Likiksessä

Tapahtumassa palkitaan myös Maistuva maaseutuyritys seitsemättä kertaa. Aiempina vuosina palkittuja yrityksiä ovat olleet Kurikan lammastila (2022), Keskikosken tila (2021) ja Törmälän tila (2020) Siikajoelta, Viskaalin tila Muhokselta (2019), Kujalan tila Hailuodosta (2018) ja Isokenkäisten Klubi Kuusamosta (2017).

Valitsijoina toimii asiantuntijaraati, joka koostuu Oulun Maa- ja kotitalousnaisten yritys- ja ruoka-asiantuntijoista ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallituksen edustajasta, lisäksi mukana ovat henkilöt Haapavesi-Siikalatvan seutukunnasta, MTK-Pohjois-Suomesta, Oulu2026 kulttuurisäätiöstä, Oulun ammattikorkeakoulusta ja Pohjois-Pohjanmaan liitosta.

Tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan Likis-lähiruokatapahtumassa Oulun Linnanmaalla (Biologintie 3) su 17.9.2023 klo 11.30.

Katso koko Likis-tapahtumaan osallistuvien tahojen lista ja viikonlopun ohjelma täältä.