Lumo-viikonloppuna on paljon tapahtumia – kaikilta toivotaan vastuullisuutta terveysturvallisuusasioissa

Halkaisijaltaan seitsenmetrinen Gaia-maapallo on esillä kauppakeskus Valkean kesäkadulla 30. marraskuuta asti. Kuva: Lumo

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Marraskuu on nykyisin Oulussa tapahtumallisesti suorastaan runsaudensarvi, kun yhteen viikonloppuun mahtuu useita festivaaleja.

”Mutta koska pandemia ei vieläkään ole ohi, tapahtumajärjestäjiä pyydetään kiinnittämään yhä huomiota koronaohjeistuksiin. Samaista huolellisuutta toivotaan kaikilta tapahtumien kävijöiltä. Silti toivomme, että tapahtumat toisivat iloa oululaisten arkeen”, toteaa Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.  

Keskustasta taajamiin

Oulun kansainvälinen Lasten- ja nuortenelokuvien festivaali juhlii esimerkiksi parhaillaan 40-vuotista taivaltaan, Oulun Sarjakuvafestivaali puolestaan täyttää 10 vuotta ja Pikisaaressa järjestetään ensimmäistä kertaa monitaidefestivaali Offroad.  

Lumo-valofestivaalinkin ohessa on rinnakkais- ja aluetapahtumia. Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo ovat poikkeuksellisesti avoinna pidempään viikonloppuna kello 12–22. Taidemuseoon pääsee tutustumaan puoleen hintaan ja Pohjois-Pohjanmaan museoon on vapaa pääsy.

Varjojen Disco -luokkabileet -teos nähdään Oulun taidekoulun ikkunoissa. Oulun tuomiokirkossa tapahtuu torniin projisoitavan Janne Aholan Matkaaja-teoksen hengessä myös sisätiloissa. Koko festivaalin ajan kirkossa nähdään oululaisen, palkitun tähtien valokuvaajan, J-P Metsävainion ulkoavaruutta kuvaava teos Taivaallisia kuvia. Teos heijastetaan kirkon sisäkattoon ja kupoliin. Lisäksi tuomiokirkon ohjelmistossa on konsertteja.  

Lumon aluetapahtumia järjestetään Oulunsalossa, Lintulammella, Haukiputaalla ja Korvensuoralla. Oulunsalossa nähdään John Collingswoodin teokset 1989 ja Merkkituli.  Lintulammen Lumo valaisee puolestaan Höyhtyän kaupunginosaa. Pölökkypäiden kylä ja poloku on valaistu Martinniemessä ja Pilkahduksia Pimeässä löytyy Timosenkosken luontokoululta Korvensuoralta. Tulikukan-tulishow nähdään sekä Lintulammella, että Haukiputaalla. 

Korona tuo edelleen rajoituksia

Pohjois-Pohjanmaa on luokiteltu leviämisalueeksi, jonka vuoksi myös Oulussa suositellaan maskin käyttöä sisätiloissa erityisesti sellaisille henkilöille, joilla ei ole täyttä rokotesuojaa. Heille maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa liikuttaessa.

Rokotettujen henkilöiden suositellaan käyttävän maskia oman harkinnan mukaan julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan eli esimerkiksi ruuhkaisissa yleisötilaisuuksissa. Lisäksi maskia suositellaan joka tapauksessa käytettäväksi korkean riskin tapahtumissa kuten sisätiloissa järjestettävissä massatapahtumissa tai urheilukatsomoissa, joissa ei ole määritelty istumapaikkoja. 

Erityisesti kannattaa huomata, että osa tapahtumapaikoista on ravintoloita, jotka voivat vaatia koronapassia sekä henkilöllisyystodistusta ovella.

Tarkempaa tietoa Oulun tapahtumista löydät Mun Oulun tapahtumakalenterista: tapahtumat.munoulu.fi