Keskiössä äitien tuska – Oulun tuomiokirkossa esitetään pitkänäperjantaina Rukous-tanssiteos

Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström tanssii ja Oskari Elomaa soittaa Oulun tuomiokirkon pitkänperjantain esityksessä. Tekstejä lukee näyttelijä Janne Raudaskoski. Kuva: Satu Saarinen

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tanssiteoksessa hiljennytään Jeesuksen kuolinhetken aikaan yhdessä sanojen, sävelten, liikkeen ja hiljaisuuden kanssa. Jeesuksen kuolinhetken rukoushetki sanotaan olevan yksi koskettavimmista pääsiäisen ajan tapahtumista Oulun tuomiokirkossa, jossa se esitetään pitkänäperjantaina kello 15.

Alttari on puettu mustaan asuun. Valot ovat sammuneet, urut eivät soi.

”Olemme ihan kristinuskon ytimessä. Jeesuksen elämän naiset olivat hänen rinnallaan loppuun asti. Minua on tänä vuonna koskettanut monien äitien tuska vankiloiden ovien ulkopuolella, kun he eivät pääse hyvästelemään kuolemaantuomittuja lapsiaan”, kertoo tuomiorovasti Satu Saarinen.

Voimakas viesti

Vanhan testamentin tekstit, joita hartaushetkessä luetaan, ovat profeettojen ja psalmien kirjoista. Myös apokryfisestä Barukin kirjasta kuullaan otteita.

”Tekstit ovat voimakkaita ja niiden kautta tulee esiin kärsimys, yksinjääminen ja tuska, mutta myös toivo ja luottamus siihen, että kuolemalla ei ole viimeistä sanaa. Tanssi ilmentää tätä kaikkea puhuttelevalla tavalla. Vaikka juuri nyt on synkkää ja valotonta, elämä voittaa”, kuvailee Saarinen teoksen kokonaisuutta.

Myös Ylikiimingin kirkossa, Karjasillan kirkossa, Tuiran kirkossa ja Martinniemen seurakuntakodilla on Jeesuksen kuolinhetken rukoushetket pe 7.4. klo 15.

Katso kaikki pääsiäisen ajan kirkkohetket ev.lut.seurakunnan sivuilta tästä linkistä.